У Європарламенті пропонують опублікувати спостереження за політичними судовими процесами в Україні

ebeka harms1

 
Депутат Європарламенту Ребекка Хармс (група зелених, Німеччина) заявляє про необхідність оприлюднення доповіді місії Європейського парламенту за результатами спостереження за судовими процесами над політичними ув'язненими лідерами української опозиції.


"Я думаю, нам потрібно встановити умови для мандату місії. Доповідь Пета Кокса та Олександра Кваснєвського мала би бути оприлюдненою. Якщо цей документ обговорюється лише за зачиненими дверима, нічого не змінюється в Україні", - сказала Ребекка Хармс сьогодні на прес-конференції у Страсбурзі (Франція).

За її словами, висунення нових обвинувачень Юлії Тимошенко та термінове перевезення Юрія Луценка після операції до в'язниці свідчать про погіршення ситуації.

"Пан Кокс та пан Кваснєвський зробили все, що вони могли, щоб спробувати покращити ситуацію, але ми також мали сигнали з боку українського уряду та дипломатичних кіл про вирішення ситуації після виборів. Але час минає, і у мене склалося враження, що місія не досягла мети, принаймні точно до такого ступеню, як ми сподівалися", - аргументувала євро депутат.

Ребекка Хармc також повідомила, що завтра у Європарламенті обговорюватиметься робота місії у складі екс-президента Польщі Олександра Кварснєвського та колишнього голови Європейського парламенту Пета Кокса. "Дочка пані Тимошенко, як і лідери партії Тимошенко, хочуть, щоб робота тривала. Ми обговоримо це завтра", - додала вона.

Як відомо, сьогодні екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко близько двох годин спілкувалася з екс-президентом Польщі Олександром Кваснєвським та колишнім головою Європейського парламенту Петом Коксом, які уповноважені Європейським парламентом спостерігати за судовими процесами над українськими політв'язнями.

Зустріч відбувалася у харківській лікарні, в якій Юлія Тимошенко перебуває на лікуванні. Водночас після завершення зустрічі Олександр Кваснєвський та Пет Кокс утрималися від коментарів, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.