Валентина Теличенко: Європа наполегливо вимагатиме звільнення Юлії Тимошенко

telichenko es

 
Захисник екс-прем'єр-міністра України у Європейському суді з прав людини Валентина Теличенко прогнозує, що після звільнення колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценко Європейський Союз ще більш наполегливо вимагатиме свободи для Юлії Тимошенко.


"Я зі свого досвіду можу сказати, що наполягання Європи на звільненні Тимошенко буде дуже твердим, тому що сьогодні Тимошенко позбавлена волі за підписання газової угоди. Це те рішення, яке в Європі сприймається як таке, яке не може тягнути кримінальну відповідальність. Тільки політичну відповідальність", - сказала Валентина Теличенко в ефірі 5 каналу.

Адвокат переконана, що владі нічого не заважає застосувати до Юлії Тимошенко схему, аналогічну звільненню Юрія Луценка. "У справі, за якою зараз Юлія Тимошенко відбуває покарання, касаційний суд вже оголосив своє рішення, відповідно Тимошенко має право на помилування. Вcі інші справи – про вбивство Щербаня, не заплачені дуже давно податки, підозра у замаху на незаконне привласнення – і були потрібні урядові, щоб прикрити цю справу, в якій кримінальна відповідальність на здорову голову не передбачена", - наголосила вона.

Як відомо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд міста Києва оголосив вирок Юлії Тимошенко, яким її було засуджено до семи років позбавлення волі за нібито перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році, а також задоволено позов НАК "Нафтогаз Україна", згідно з яким Юлія Тимошенко повинна відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 мільярда гривень.

23 грудня 2011 року колегія суддів Апеляційного суду міста Києва залишила у силі вирок Печерського районного суду від 11 жовтня.

29 серпня 2012 року колегія суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтвердила законність вироку, винесеного екс-прем'єрові України суддею Печерського районного суду Києва Родіоном Кірєєвим, а також рішення його колег – суддів Апеляційного суду Києва Тетяни Фрич, Олени Сітайло, Ольги Юрдиги у так званій "газовій" справі проти Юлії Тимошенко.

Країни ЄС, США, Канада та правозахисні організації визнали цей вирок політично вмотивованим та неодноразово закликали українську владу звільнити Юлію Тимошенко і надати їй право на повноцінну участь в політичному житті країни. На сьогоднішній день лідер опозиції перебуває за гратами вже майже два роки, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.