НАТО введе обмежений контингент військових в Україну

spetsnaz

 
Військові з Голландії та Австралії офіційно отримали право прибути в Україну з метою охорони місця катастрофи малайзійського Boeing-777 рейсу MH17, збитого російськими терористами в небі над Донбасом. Відповідні міжнародні угоди з кожною з цих країн 31 липня ратифікував український парламент, повідомляють «Конфлікти і закони».


Нагадаємо, засідання парламенту було закритим для преси, проте його підсумки журналістам повідомив депутат Верховної Ради від групи «Суверенна європейська Україна» Сергій Лабазюк.

«Прийняли, 321 голос «за», - розповів він в інтерв'ю. - Австралійські військові забезпечать охорону цього об'єкта. Аналогічна угода укладена і з Нідерландами.

У рамка угоди передбачено введення в Україні обмеженого контингенту військових з Австралії та Нідерландів - по 300 чоловік від кожної зі сторін. Формально вони будуть підкорятися своїм національним командуванням. Їх основним завданням стане охорона місця аварії літака від терористів і мародерів, а також забезпечення безпечної роботи інтернаціональної групи експертів, що розслідують обставини авіакатастрофи. У разі необхідності будь-яких переміщень озброєних груп голландського та австралійського спецназу поза місцем катастрофи, вони будуть зобов'язані запитувати на це дозвіл українського керівництва антитерористичної операції на Донбасі».

Нагадаємо, австралійські та голландські військові були готові вилетіти до України вже кілька днів тому, а в аеропорту Ейндховен був навіть підготовлений спеціальний військово-транспортний літак НАТО. Єдине, чого для цього не вистачало - це політичного рішення українського парламенту. Тепер вдалося отримати і його, завдяки чому проведення військової операції НАТО в Україні щодо забезпечення розслідування авіакатастрофи малайзійського «Боїнга» нічого не перешкоджає.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.