В.Гройсман та П.Кокс обговорили результати роботи Місії Європейського Парламенту з оцінки потреб щодо реформування Верховної Ради

groysman koks

 

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у четвер провів підсумкову зустріч з керівником Місії Європейського Парламенту з оцінки потреб Петом Коксом, присвячену завершенню роботи Місії. Про це повідомляє прес-служба спікера парламенту, передають «Конфлікти і закони».


На брифінгу за результатами зустрічі В. Гройсман повідомив, що Місія, яка працювала відповідно до підписаного у минулому році Меморандуму про співпрацю Верховної Ради з Європейським Парламентом, провела величезну роботу щодо оцінки потреб українського Парламенту на шляху до реформування. «Сьогодні очевидним є те, що Парламент, який сьогодні поки що нагадує систему пострадянську, має бути перетворений у сучасний європейський Парламент з усіма найкращими українськими традиціями. Він має стати публічним, відкритим, якісним, що є дуже важливо. У зв'язку з цим ми орієнтуємося на найкращі практики Європейського Парламенту і парламенти європейських країн», - наголосив В. Гройсман.

Голова Верховної Ради повідомив, що найближчим часом за результатами роботи Місії буде сформований звіт і спільно з лідерами фракцій та груп українського Парламенту буде розроблено план дій. «Я переконаний, що ми спільно з народними депутатами, керівниками фракцій, груп українського Парламенту зможемо реалізувати достатньо амбітний, але якісний план», - наголосив він.

Голова Парламенту також подякував П. Коксу за проведену роботу. «Від планів до їх реалізації ще треба дуже багато зробити. Але я переконаний в тому, що ми знайдемо інструменти для того, щоби це відбулося», - зазначив В. Гройсман.



У свою чергу П.Кокс поінформував, що протягом роботи Місії в Україні було проведено більше сотні зустрічей. Звіт та Дорожня карта за результатами роботи Оціночної місії будуть представлені наприкінці лютого під час Українського тижня в Європейському Парламенті у Брюсселі.

«Я з нетерпінням чекаю на зустріч зі спікером, лідерами фракцій та іншими гостями у Брюсселі, де ми не лише обговоримо наші висновки, а і домовимося про конкретні кроки для забезпечення того, щоби реформи стали реальністю», - наголосив П. Кокс.

Голова Місії також подякував Голові Верховної Ради за відкритість та поради щодо роботи Місії, керівникам усіх груп і фракцій Парламенту - за підтримку, та керівництву Апарату Верховної Ради - за співпрацю у здійсненні реформ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.