ОБСЄ визнала Росію окупантом України

obse rezolution

 
Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) сьогодні підтримала проект резолюції «Очевидне, грубе і невиправлене порушення гельсінкських принципів Російською Федерацією щодо України». Документ, автором якого виступив американський сенатор Бенджамін Кардін, підтримали 92 делегати, проти проголосували - 30, утрималися - 27. Текст резолюції оприлюднено на сайті ОБСЄ, повідомляють «Конфлікти і закони».


«ОБСЄ засуджує очевидне, грубе і невиправлене порушення гельсінкських принципів Російською Федерацією щодо України, в тому числі особливо кричуще порушення суверенітету і територіальної цілісності цієї країни; вважає такі дії, що включають військову агресію і різні форми примусу, спрямовані на утиск притаманних суверенітету України прав на догоду власним інтересам Російської Федерації, неспровоковані і заснованими на абсолютно безпідставних припущеннях і причинах», - сказано в документі.

Згідно резолюції, ОБСЄ заявляє «про тверду підтримку суверенітету, політичної незалежності, єдності і територіальної цілісності України, як це визначено Конституцією країни і в її міжнародно визнаних кордонах».

Організація також підтвердила право України на вступ або відмову від членства в міжнародних організаціях, бути чи не бути стороною двосторонніх або багатосторонніх договорів, включаючи право бути чи не бути стороною союзних договорів або дотримуватися нейтралітету. Крім того, резолюцією ОБСЄ визнала кримський псевдореферендум від 16 березня «нелегітимним і незаконним актом, результати якого не мають ніякої юридичної сили».

«ОБСЄ закликає всі держави-учасники відмовлятися від визнання насильницької анексії Криму Російською Федерацією; закликає також всі держави-учасники до підтримки спільно узгодженої і повністю обгрунтованої міжнародної реакції на дану кризу і приєднанню до цієї реакції», - йдеться в документі.

Організація закликала РФ припинити втручання в Україні «та привести свої дії до рамок відносин з Україною і з усіма державами-учасницями у відповідність з Гельсінським принципами».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.