Ніяких виборів на Донбасі до виведення російських окупаційних військ

Зрозуміло, що реакція українського суспільства на окремі висловлювання посла Німеччини була сповнена розчаруванням і нерозумінням. Однак, ця реакція ніяк не стосується контексту українсько-німецьких відносин. Таку позицію МЗС України оприлюднила прес-служба закордонного відомства.


«Ми і надалі продовжуємо покладатися на Федеральний уряд та наших німецьких друзів, які відіграють одну з ключових ролей у формуванні міжнародної коаліції на підтримку України у боротьбі з російською агресією. Саме Німеччина має вирішальний вплив на рф та змушує кремль виконувати свої зобов’язання згідно з Мінськими домовленостями.

Саме тому, попри зрозумілу негативну реакцію українського суспільства та його емоційну складову, не варто вдаватися до акцій перед іноземними посольствами, як це прикрим чином мало місце перед німецьким посольством.

Чітка і послідовна позиція України полягає в тому, що вибори на Донбасі можуть відбутися лише після виведення з України підрозділів російських збройних сил, а також створення таких безпекових передумов, щоб вони відбулися у вільний та демократичний спосіб з дотриманням стандартів ОБСЄ та у чіткій відповідності до українського законодавства.

Ми вже були свідками двох виборчих фарсів у 2014 році в Криму та на Донбасі. Ті фейкові вибори були проведені в умовах російської окупації та не були визнані ні українським урядом, ні міжнародною спільнотою. Нема жодної віри в те, що Кремль дійсно хоче проведення вільних та демократичних виборів на Донбасі, а його маріонетки в окупованому Донбасі здатні їх організувати відповідно до стандартів ОБСЄ та законів України.

Реагуючи на виловлювання Посла, у вівторок його було запрошено до МЗС, задіяні інші дипломатичні канали.

Ми отримали чіткий сигнал з Берліна на підтримку України у її боротьбі проти російської агресії та в рамках переговорів в нормандському форматі, які спрямовані на повернення миру на Донбасі. У Берліні чітко дали зрозуміти, що саме росія несе усю відповідальність за цей конфлікт. Надзвичайно важливо було почути від Берліна запевнення, що будь-які вибори на Донбасі мають бути проведені з дотриманням стандартів ОБСЄ та відповідно до українського законодавства», - йдеться в повідомленні.

Фото 112 Україна



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.