​москва наполегливо поширює у Польщі страх перед робочою імміграцією з України

москва намагається налаштувати поляків проти українських робітників. На цьому наполягає вашингтонський аналітичний центр Center for European Policy Analysis (CEPA), повідомляє «Голос Америки».


Російське ЗМІ sputnik та інші прокремлівські ЗМІ наполегливо поширюють у Польщі страх перед імміграцією з України, вважають у CEPA.

«Їх мета: розділити на налаштувати один проти одного громадськість двох країн», - говорить про діяльність проросійських ЗМІ у Польщі стаття на сайті американського аналітичного центру. Там звертають увагу на те, що інформаційна кампанія посилилась після вступу у дію безвізового режиму туристичних подорожей з України до ЄС.

Безвіз не здатний компенсувати інші втрати України від європейської інтеграції; мігранти з України вкрадуть робочі місця поляків; ті ж сили, що стимулювали міграцію з країн Африки, провокують міграцію до Польщі з України - ці та інші тези проштовхують прокремлівські ЗМІ, які працюють у Польщі, відзначає стаття.

«Мета цих пропагандистських зусиль - поєднати терміни «лібералізація візового режиму для українців» та «українізація ринку праці у Польщі». Це шкодить іміджу України, налаштовує країни одна проти одної та сприяє гаслам націоналістичних партій.

У березні 2017-го року польська націоналістична організація «Національно-радикальний табір» організувала антиукраїнські марші. Їх мета - вповільнити процес інтеграції України до ЄС, зірвати лібералізацію візового режиму та зашкодити позитивному тренду заміщення українцями прогалин на робочому ринку Польщі, які виникли через робочу міграцію самих поляків до Західної Європи. Влада Польщі дивиться на це, як на благо. Але прокремлівська пропаганда викривляє факти, щоб створити протилежне враження. Негайна необхідна інформаційна кампанія, яка зверне увагу на позитивний вимір української імміграції та пояснить правові обмеження, які захищають ринок праці Польщі від дисбалансу», - йдеться у матеріалі.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.