​Європейська комісія не хоче поступитися Україні - проект декларації не буде змінений

За день до саміту Східного партнерства, який відбудеться в Брюсселі в п’ятницю 24 листопада, Європейська комісія не згодна йти на поступки Україні. Її представники заявляють, що критикований Києвом проект декларації не буде змінений. Єврокомісія критично ставиться до України за відсутність реформ. У результаті, на саміті не оголосять про передання останньої частини позики в розмірі 600 мільйонів євро. З 2014 року Київ отримав з євросоюзного бюджету понад 5,5 мільярдів євро, повідомляє Польське радіо.


Відповідальний за політику сусідства комісар Йоганнес Ган сказав, що Україна не виконала всіх умов. Наприклад, не діє правильно управління, яке перевіряє вірогідність майнових декларацій співробітників державної адміністрації та політиків. Торік декларації подав понад 1 мільйон осіб. «Донині оцінено лише 100 декларацій. Це смішна кількість», – зазначив комісар.

Європейська комісія скаржиться на відсутність прозорості в управлінні державними коштами і на те, що не скасовано мораторію на експорт деревини. Отже 600 мільйонів євро надалі залишаються замороженими, незважаючи на прохання Києва розблокувати їх. Єврокомісія не хоче поступатися Україні також у справі декларації, підготовленої на саміт, і вносити до неї зміни. Київ звертає увагу, що документ недостатньо амбітний і в ньому не наголошено на європейській перспективі.

Навіть заява президента України Петра Порошенка про те, що він не прибуде на саміт, не примусить Європейську комісію змінити свою позицію.

Фото simple.wikipedia.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.