​Польські щоденні видання пишуть про візит Анджея Дуди до України

«Важливий візит у складний момент», - щоденне видання «Gazeta Polska Codziennie» пише про візит президента Польщі Анджея Дуди в Україну.


«Одноденний візит президента Дуди почався у Харкові, - повідомляє газета. – Там відбудеться зустріч з президентом України Петром Порошенком та спостерігачами місії ОСБЄ, а головною темою розмов буде політика безпеки в контексті ситуації на сході України, де «триває конфлікт з підтримуваними росією сепаратистами», повідомляє Польське радіо.

Як наголошує газета, «останнім часом відбулося кілька інцидентів, котрі можуть мати вплив на атмосферу зустрічі обох президентів». Серед цих інцидентів газета називає підрив польського автобуса у Львові. Як пише газета, українська сторона, ймовірно, порушить питання так званого чорного списку громадян України, котрим відмовлено у в’їзді на територію Польщі.

«Сусіди назавжди» - тему візиту польського президента до України продовжує газета «Rzeczpospolita». «Президент Дуда їде, щоб спробувати пом’якшити кризу, яка посилюється між нашими державами», - читаємо. Видання наголошує, що голова польської держави хоче, передусім, розмовляти про безпеку «в контексті неоголошеної, але реальної війни, що триває між Україною та росією вже три роки».

У контексті погіршення взаємовідносин між Києвом та Варшавою видання звертає увагу на слова голови політичного кабінету польського МЗС Яна Париса, мовляв, «Польща може впоратися без незалежної України», газета теж нагадує, що колишня прем’єрка Польщі жодного разу не відвідала Києва. «Схоже поводиться також президент Порошенко, котрий два роки обминає Варшаву, шукаючи підтримки в західних столицях», - пише «Rzeczpospolita». На завершення допису видання цитує посла Польщі в Україні Яна Пєкла: «Наші країни об’єднує настільки динамічний союз, що його непросто зіпсувати».

Фото PAP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.