У Відні ухвалили заяву про розслідування загибелі та полону журналістів на сході України

nmpu1

 
Учора, представники журналістських організацій України (Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка України) і Російської Федерації (Союз журналістів Росії) на зустрічі 26 вересня 2014 в Бюро Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ в у Відні, засудили випадки загибелі, побиттів і затримань журналістів в зоні військового конфлікту на сході України.


У спільній заяві відзначається, що з травня 2014 загинули журналісти Андреа Рокелле, Андрій Миронов, Антон Волошин, Ігор Корнелюк, Анатолій Клян і Андрій Стенін.

Були затримані десятки журналістів, з яких продовжують утримуватися Юрій Лелявський, Роман Черемський, Валерій Макеєв, Єгор Воробйов, Олександр Білокобильскій та Сергій Сакадинський.

Десятки працівників ЗМІ зазнають труднощів при виконанні своїх професійних обов'язків.

Представники журналістських організацій України та Росії вважають неприпустимим перешкоджання професійній роботі журналістів і закликають до негайного розслідування фактів загибелі всіх журналістів, а також до невідкладного звільнення всіх затриманих працівників ЗМІ.

Учасники зустрічі домовилися продовжувати спільні зустрічі та співпрацю, а також докладати необхідних зусиль в питаннях забезпечення безпеки журналістів, розвитку професійних ЗМІ та де-ескалації конфлікту в Україні.


nmpu2

nmpu3



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.