​Прем'єр-міністр Польщі: Дехто забуває, що на сході України війна

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький, який бере участь у Всесвітньому економічному форумі у Давосі, сказав у четвер в інтерв’ю телеканалу CNN про підхід Польщі до питання біженців, наголосивши на залученні Варшави у допомогу на місці, повідомляє Польське радіо.

На запитання про те, чому Польща проти прийняття приблизно 6200 біженців у межах ініціативи розподілу квот серед країн-членів Європейського Союзу, на чому наполягає Брюссель, очільник польського уряду відповів, що польська держава робить свій внесок у полегшення напруженої ситуації на східному фланзі Європейського Союзу.


«Тому що деякі люди, схоже, забувають, що на сході України війна і що величезна кількість людей прибуває з регіону Донбасу до Польщі», – заявив Матеуш Моравєцький. За його словами, це «безпритульні люди, до яких ми ставимося так, як до біженців».

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі заявив, що 5% українців у Польщі – це прибулі з Донбасу, де триває війна.

Також на початку січня Матеуш Моравєцький заявив, що Польща допомогла розрядити напружену ситуацію на східних кордонах Європейського Союзу і прийняла десятки тисяч біженців зі сходу України та ще понад мільйон українських трудових мігрантів.

Також під час зустрічі з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером Моравєцький запевнив, що Польща доведе, що вона допомагає утікачам зі сходу України.

Матеуш Моравєцький. Фото PAP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.