​Польський суд засудив поляка за зневагу до українського подружжя

До півроку обмеження волі суд в Ольштині (Вармінсько-Мазурське воєводство) засудив у середу, 11 квітня, поляка за зневагу двох громадян України з приводу їхньої національності. Обвинувачений приклеїв на їхнє авто наліпки з перекресленим зображенням Степана бандери та написом «УПА – українські вбивці», повідомляє Польське радіо.


Районна прокуратура в Ольштині звинуватила Роберта Д. у тому, що він у жовтні 2016 року публічно підбурював до нетерпимості проти осіб української національності та зневажив двох громадян України з приводу їхньої національної приналежності. Він це зробив, наклеївши так звані стикери на автівку та неподалік місця проживання українського подружжя, яке протягом декількох років працює та живе в Ольштині. На одній з наліпок було перекреслене зображення Степана Бандери, а на другій напис «УПА- українські вбивці», розміщений на світлині з палаючими сільськими будинками.

Ще чотири подібні наліпки під час обшуку помешкання Роберта Д. знайшла поліція, яку викликало українське подружжя. За словами прокуратури, стикери містили «інформацію для підбурювання до ненависті на національному ґрунті».

Районний суд в Ольштині засудив у середу Роберта Д. до шести місяців обмеження волі. Зловмисник протягом 24 годин буде виконувати неоплачувані громадсько-корисні роботи.

Суд змінив звинувачення прокуратури, вирішивши, що дії підсудного не мали ознак публічного підбурювання до ненависті на національному ґрунті. За словами суду, Роберта Д. не можна звинувачувати у такому намірі тільки на підставі інформації наклеєних ним наліпок з відсутністю будь-яких додаткових висловлювань та жестів з його боку.

Натомість суд визнав його винним у зневазі українського подружжя з приводу національної приналежності. На думку суду, обвинувачений, розміщуючи наліпки на авто та неподалік місця проживання постраждалих, образив їх публічно та порушив їхнє право на добре ім’я.

За твердженням суду, заява Роберта Д. про те, що його акція «була освітньо-історичною», є недостовірною.

Фото pixabay.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.