​Польща підтримує посилення антиросійських санкцій через чергові інциденти як у Чорному, так і в Балтійському морях

Польські політики здебільшого виступають за посилення антиросійських санкцій через агресію в районі Азовського моря. На думку голови Бюро національної безпеки Павела Сольоха, чергові інциденти за участі російських збройних сил – як у Чорному, так і в Балтійському морі – вимагають рішучої реакції з боку міжнародної спільноти, повідомляє Польське радіо.


«Міжнародна спільнота за участі Польщі повинна відреагувати на дії росії. Це питання наших консультацій як із союзниками в НАТО, так і з партнерами в ЄС. І абсолютним мінімумом тут, звісно, є питання економічних санкцій, але також розробка якоїсь стратегії щодо такої тактики», заявив Павел Сольоха.

Також і очільник Канцелярії прем’єра Міхал Дворчик підкреслив необхідність міжнародної солідарності з Україною. На його думку, зразковим прикладом цього є польська закордонна політика.

«Для Польщі було б оптимально в цьому контексті, аби вдалося зупинити Nord Stream 2. І це на даний момент одна з найважливіших справ для Польщі. Натомість, економічні санкції просто не діють. І ми, боронь Боже, не повинні рватися тут вперед, а насамперед думати про інтереси Польщі. Для Польщі пріоритетом є блокування Nord Stream 2», - сказав Міхал Дворчик.

Минулого понеділка голова президентського кабінету Кшиштоф Щерський заявив, що «потрібно обдумати і обговорити з міжнародними союзниками посилення санкційного режиму щодо росії».

Як відомо, у неділю, 25 листопада, три українські військові кораблі намагалися перейти з Чорного моря до Азовського. Спочатку вони були обстріляні росіянами, а потім взяті на абордаж. росія арештувала 24 українських моряків.

Полонений український моряк. Фото ERA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.