​Єврокомісія хоче збільшити імпорт курячого м'яса з України, щоб зупинити його неконтрольоване ввезення

Європейська комісія хоче дозволити збільшити імпорт курячого м'яса з України, євродепутати, однак, ставляться до цього скептично. Питання буде розглянуто через два тижні на пленарному засіданні Європейського парламенту в Страсбурзі. Рішення Брюсселя завдасть удару по євросоюзних, включаючи польських, виробниках, оскільки мова йде про допуск до європейського ринку додаткових 50 тисяч тонн курятини, повідомляє Польське радіо.


Очікується, що це зупинить неконтрольований та зростаючий імпорт з України, яка використовує правові прогалини у торговельному договорі та фіксовану квоту у 20 тисяч тонн. Проте, українські виробники знайшли записи, які дозволили компаніям кваліфікувати курячі грудки з кісткою як «інші товари» і ввозити в Євросоюз м'ясо без будь-яких обмежень і без мита. У результаті, імпорт курей з України збільшився з майже 4 тонн у 2016 році до 50 тис. тонн торік.

Для того, щоб змінити положення угоди, необхідна ратифікація в ЄС та Україні, проте - як пояснила Європейська Комісія - цьому не сприяє передвиборчий період. У травні буде обраний новий Європейський парламент. Якби була проведена вся процедура ратифікації, цим питанням мав би займатися новий Європарламент, що означатиме наступні місяці неконтрольованого імпорту курятини з України. Саме тому Брюссель запропонував тимчасову угоду, яка, однак, вимагає згоди країн ЄС і Європейського парламенту.

Фото pixabay.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.