​Поляки, які проживають в Україні, також голосували на виборах до Європарламенту

В обласних комісіях та консульствах Республіки Польща в Києві та Львові на недільних виборах до Європейського парламенту перемогла опозиційна Європейська коаліція, а друге місце посів виборчий комітет Права і справедливості. У Луцьку перемогла керівна партія Польщі, повідомляє Польське радіо.


У столиці України на виборах зареєстрували 315 дійсних голосів. За Європейську коаліцію проголосували 163 громадян Польщі, а за ПіС – 61. Наступні місця посіли виборчі комітети: Весна – 54 голоси, Лівиця Разом – 12, Кукіз’15 – 11, Конфедерація – 11 та Polska Fair Play – 3.

У Львові дійсних голосів було 789. Європейська коаліція одержала там 379 голосів поляків, а ПіС - 239. Наступні сходинки посіли: Весна – 61 голос, Конфедерація - 46, Кукіз’15 – 34, Лівиця Разом – 16 та Polska Fair Play - 5.

Натомість у Луцьку на виборах до Європарламенту проголосували 102 особи з польським громадянством. Там переміг виборчий комітет Права і справедливості, за який свої голоси віддало 50 людей. Європейську коаліцію підтримало 37 осіб.

Вибори до Європарламенту відбулися також в Україні в консульствах Польщі у Вінниці, Одесі та Харкові.

Нагадаємо, вчора Державна виборча комісія Польщі поінформувала, що вибори до Європарламенту виграла керівна партія Право і справедливість з підтримкою 45,38% голосів (27 місць). На другому місці опинилася опозиційна Європейська коаліція, яку підтримало 38,47% поляків (22 місця). Третя партія, яка пройшла до Європарламенту, - це Весна з підтримкою 6,06%. Виборча явка у Польщі склала 45,68%. Слід зазначити, що на попередніх виборах до Європарламенту в 2014 році явка у Польщі була тільки 23,83%.

Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.