​Польща, США та Україна підписали угоду про посилення регіональної безпеки газопостачання

2021 року Польща зможе постачати Україні 6 мільярдів кубометрів газу. Таку декларацію висловив уповноважений польського уряду в справі стратегічної енергетичної інфраструктури Пйотр Наїмський. Представники Польщі, США та України підписали у Варшаві угоду про співпрацю з метою посилення регіональної безпеки газопостачання, повідомляє Польське радіо.


За словами міністра Пйотра Наїмського, метою є диверсифікація постачання газу в Україну, яка в цьому є залежною від росії. Така можливість відкриється в момент розбудови терміналу зрідженого газу в Свіноусті та будівництва газопроводу Baltic Pipe, що з’єднає Польщу з Норвегією. Необхідно також розбудувати газотранспортну систему в Польщі.

Пйотр Наїмський повідомив, що зараз Польща може постачати в Україну приблизно 1,5 мільярда кубометрів газу. За два роки потужність газопорту в Свіноусті збільшиться на 50 відсотків – до 7,5 мільярда кубометрів. Завдяки цьому буде можливість приймати зріджений газ зі США, який придбає українська сторона, або Україна може купити газ у польської Нафтогазової компанії.

Американський міністр енергетики Рік Перрі сказав, що США допомагають Польщі зменшити залежність від російського газу і гарантувати постачання сировини. За його словами, за посередництвом Польщі зріджений газ може допомогти черговому союзникові, Україні, уникнути загрози обмеження постачання російського газу.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк наголосив, що залежність від росії має не лише економічні, але й політичні наслідки. Єдиний вихід, як він сказав, – диверсифікувати постачання. Тому наступним кроком є можливість доступу до зрідженого газу з інших країн, перш за все зі США.

Пйотр Наїмський (в центрі), Рік Перрі (ліворуч), Олександр Данилюк (праворуч). Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.