​Польська література на львівському Форумі видавців

Це одна з найбільших книжкових ярмарок в Україні. Щороку на ній присутня і література з Польщі, яку представляє на своїх стендах Інститут книги та Польський інститут у Києві. У програмі заходу – близько 700 подій, у яких беруть участь понад 1000 гостей з України та світу, повідомляє Польське радіо.


На запрошення Інституту книги до Львова приїхали Рафал Косік, Войцєх Яґєльський, Юлія Фєдорчук і Йоанна Сєдлєцька, а завдяки підтримці Польського Інституту у Києві українські читачі могли зустрітись з такими письменниками, як Лукаш Орбітовський, Анета Примака-Онішк та Конрад Янчура.

- Ми щороку у Львові. Ми приїхали з літературою і письменниками, але також з нашим стандартним проектом, великою кампанією, яка триває вже другий рік, «Мала книжка – велика людина». Досвідом цієї кампанії ми ділимось з українцями, - сказав Польській прес-агенції директор Інституту книги Даріуш Яворський.

За його оцінками, зацікавлення польською літературою в Україні – величезне. «Так відбувається й завдяки нашій програмі перекладів для українських видавництв. У рамках цього проекту ми щороку видаємо кілька десятків книг», - повідомив Даріуш Яворський.

Так, як і раніше, Інститут книги представляє у Львові найцікавіші видавничі новинки з Польщі та прем’єри перекладів книжок польських авторів українською мовою.

Львівський Форум видавців завершиться завтра.

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.