​В Україні поляки вшанували померлих - свічки запалили на Личаківському цвинтарі у Львові

Свічки запалили як на Личаківському цвинтарі у Львові, так і на цвинтарі жертв комуністичних злочинів у Биківні. На львівських цвинтарях запалили білі та червоні свічки. На Личаківському цвинтарі поховано 300 тисяч осіб, серед яких є, зокрема, видатні поляки, повідомляє Польське радіо.


«На Личаківський цвинтар ми приходимо завжди, оскільки у нашого народу існує така традиція, аби приходити на кладовища у День всіх святих і запалювати там свічки», - говорить полька, котра мешкає у Львові.

«Личаківський цвинтар мені дуже близький ще з часів мого дитинства, бо ми просто ходили з учнями, гарцерами тут прибирати як на могилах кладовища, так і на руїнах Львівських орлят», - говорить чоловік, котрий сьогодні прийшов запалити лампадку на цьому кладовищі.

Поляки запалили також свічки у Биківні. На цвинтарі жертв комуністичних злочинів неподалік Києва спочиває майже 3,5 тисячі поляків з так званого українського катинського списку, а також жертви сталінських чисток 30-х років ХХ століття.

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький наголосив, що Катинський злочин досі не відпокутовано: «На жаль, надалі російська влада не виконала обов’язку відкриття всіх документів, реабілітації жертв і покарання винних».

Личаківський цвинтар у Львові, 1 листопада 2019. Фото PAP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.