​Рада в першому читанні ухвалила революційні зміни при працевлаштуванні українців за кордоном

Верховна Рада на тижні ухвалила в першому читанні законопроект №2365 «Про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством в працевлаштуванні за кордон». Депутати пропонують 2 основні нововведення, які направлені на подолання шахрайства:


заборонити компаніям-посередникам у сфері міжнародного працевлаштування брати гроші з українців, які хочуть поїхати на роботу за кордон;

ввести адміністративну відповідальність для порушників. На них пропонують накладати штраф в розмірі 2-5 тисяч неоподатковуваних мінімумів (34-51 тис грн), зазначає Yavp.pl.

«В українському суспільстві швидко розповсюдиться інформація, що сплачувати за вакансії за кордоном гроші не можна, і ті, хто порушуватимуть цю норму, все одно швидко втратять прибутки. Шахрайство суттєво зменшиться, адже більшість нечесних бізнесменів заробляють на тому, що беруть наперед гроші за вакансію зі здобувачів, а потім чи просто зникають з грошима, чи відправляють людей незрозуміло куди», - зазначається в пояснювальній записці до законопроекту.

Автори законопроекту переконані, що поступова легалізація ринку міжнародного працевлаштування призведе до створення нормального конкурентного середовища та прозорої роботи бізнесу. У свою чергу, це принесе державі гроші у вигляді податків та убезпечить українців від сплати грошей шахраям.

«Якщо компанія-посередник буде погано працювати, брехати здобувачу про вакансію та умови роботи, то вона не отримає від роботодавця свою оплату. Тому цей законопроект значно підвищить якість надання послуг для населення компаніями-посередниками», - зазначається в пояснювальній записці.

Законопроект зараз готується до розгляду в другому читанні. Можливо, до нього будуть внесені якісь поправки.

«Це правильний крок з боку держави для захисту українців. Всі компанії-посередники повинні будуть зареєстровані у якості суб'єктів господарської діяльності як такі, що надають подібні послуги. І якщо до органу, який буде контролювати цей реєстр, будуть надходити скарги від громадян, що з них та чи інша компанія вимагає гроші, тоді буде виникати підстава штрафувати недобросовісних бізнесменів - від 17 до 85 тис грн», - прокоментував на Facebook-сторінці ухвалення законопроекту в першому читання президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

Фото fotolia.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.