​У 2019 році українці побили рекорд витрат у Польщі, однак тепер їхні видатки суттєво знизилися

Дослідження Головного управління статистики (Główny Urzad Statystyczny) виявило, що в другому кварталі 2020 року українці витратили в Польщі тільки 220 млн злотих. Рік тому ці видатки були більшими аж на 90% і дорівнювали майже 2 млрд злотих, повідомляє Yavp.pl з посиланням на pulshr.pl.


Теперішній показник став найнижчим, починаючи з 2014 року, коли квартальні видатки громадян України теж були меншими за 1 млрд зл.

Серед іноземців у Польщі в другому кварталі 2020 року найбільше витратили німці (2 млрд зл), на другому місці - чехи (363 млн зл), а за ними словаки (320 млн зл). Варто звернути увагу, що в розрахунку видатків на одну особу на першому місці й надалі знаходяться українці, які під час одного візиту до Польщі витрачають на закупи в середньому 693 зл. Щоправда, це на понад 100 зл менше від попереднього показника. Для порівняння, німці видають орієнтовно 400 зл, а чехи - 240 зл на особу.

Головне управління статистики показує, що у другому кварталі 2020 році іноземці, перетинаючи кордон Польщі, найбільше витратили на непродовольчі товари – 82,4 % від загальної кількості видатків. На продукти харчування та безалкогольні напої пішло 12,9% видатків, а на оплату послуг - 4,6%.

Нагадаємо, що в першому кварталі 2020 року українці витратили в Польщі приблизно 1,48 млрд зл, що стало найнижчим показником за останні 3 роки і майже на 100 млн менше, ніж за той самий період 2019 року.

Фото fotolia.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.