​У Польщі виправдали українця за скоєне вбивство під час самооборони

В окружному суді Слупська (Поморське воєводство) закінчився судовий процес над 29-річним громадянином України та 39-річним громадянином Грузії. Обоє опинилися на лаві підсудних за участь у кривавій бійці з ножами, в якій було вбито 25-річного грузина, а самі підсудні - тяжко поранені, повідомляє Yavp.pl з посиланням на slupsk.naszemiasto.pl.


Прокуратура вимагала для українця 12 років ув’язнення за скоєне вбивство та виплати 50 тисяч злотих на користь Центру допомоги жертвам злочинів. Для грузина - три роки і шість місяців позбавлення волі.

Однак суд встановив, що громадянин України діяв з метою самооборони. Через це засудив його до двох місяців позбавлення волі. Натомість громадянин Грузії за участь у бійці отримав покарання у вигляді 1 року та 8 місяців позбавлення волі.

Трагічний інцидент стався в березні 2019 року в одному з будинків у Глісно-Велькому (Поморське воєводство), де мешкали громадяни Грузії та України, які працювали на місцевому виробництві. Причиною цієї кривавої сутички став конфлікт між громадянином України та грузином, який в стані алкогольного сп’яніння почав чіплятися до українців, в основному до жінок.

Агресивного чоловіка намагався втихомирити наш співвітчизник. За даними окружної прокуратури Слупська, яка розслідувала справу, виникла бійка, під час якої українець п’ять разів вдарив ножем свого опонента в область грудей та шиї. Той помер від втрати крові на місці.

Українець завдав також тяжких тілесних ушкоджень другому громадянинові Грузії, але й сам отримав поранення середньої тяжкості. Під час слідства було встановлено, що всі учасники бійки були під впливом алкоголю. Українець мав 0,26 проміле в крові, один з опонентів грузинів - 1,26, а другий - 1,3 проміле. На місці знайшли три закривавлених ножа.

Після бійки громадянин України попросив власника будинку, поляка, викликати швидку допомогу та поліцію. На суді він не визнав себе винним у вбивстві, пояснивши, що діяв з метою самооборони, адже саме грузини напали на нього.

Громадянин Грузії також не зізнався у скоєному, пояснивши, що він хотів лише запобігти конфлікту між співвітчизником та українцем.

Фото fotolia.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.