​Чеська Республіка закликала російську федерацію припинити окупацію українських територій

Сім років тому, прямо порушуючи основні принципи міжнародного права, російська федерація анексувала Крим. Чеська Республіка закликає російську федерацію поважати міжнародне право та припинити окупацію української території, що досі триває, повідомляє прес-служба посольства Чеської Республіки у Києві.


В окупованому Криму порушуються основні права людини та громадянина. Відкрито відбуваються переслідування демократичних активістів, політично вмотивовані судові процеси та цілеспрямоване придушення прав кримських татар та інших національних меншин.

Мілітаризація Кримського півострова та обмеження вільного пересування водного транспорту в Керченській протоці та Азовському морі грубо порушують міжнародне право та загрожують стабільності та безпеці в Європі. Водночас, через військову діяльність російської федерації відбувається екологічне спустошення окупованої території та ширшого регіону.

Чеська Республіка, навіть з огляду на свій історичний досвід, не визнає анексію і разом з державами-членами ЄС і НАТО та іншими міжнародними партнерами рішуче засуджує її. Ми висловлюємо свою однозначну підтримку українського суверенітету та територіальної цілісності в міжнародно визнаних кордонах.

Чеська Республіка закликає російську федерацію зупинити порушення прав людини на півострові, звільнити політичних в'язнів з Криму, поважати міжнародне право та припинити окупацію української території.

Фото MZV ČR



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.