​Навчанню українських дітей у Польщі «бракує цілісної ідеї» - польський експерт висловився про мультикультурну освіту дітей біженців


Доктор Лукаш Тупач з Університету кардинала Стефана Вишинського, розташованого у Варшаві, говорить про відсутність цілісної ідеї щодо навчання українських школярів у польських школах. Він зазначив, що з 1 вересня 2024 року в Польщі навчається приблизно 20-30 тисяч дітей з України, повідомляє Польське радіо.

«Зараз ми маємо справу радше із «точковим» підходом. Наприклад, у нас досі немає цілісної навчальної програми, якщо йдеться про вивчення польської мови як іноземної — такої, яку могли б реалізувати вчителі, котрі викладають цей предмет», — зауважив доктор.

На думку експерта, для навчання школярів із міграційним досвідом було б доцільно залучати у цей процес міжкультурних асистентів. Доктор Тупач вважає, що в майбутньому польські школи стануть мультикультурними. У зв’язку з цим, сучасна міграція українців до Польщі є можливістю для польської галузі освіти підготуватися до змін.

Раніше заступниця міністра освіти Республіки Польща Катажина Любнауер повідомляла, що українські школярі навчатимуться за польською програмою. За словами посадовиці, український уряд має право брати участь у навчальному процесі.

«Наприклад, готувати онлайн-уроки для українських учнів, які навчаються в польських школах, використовуючи власні ресурси», — зазначила Любнауер.

Волонтери фонду GrowSPACE, зі свого боку, нещодавно представили звіт, який свідчить про те, що навчальні заклади Малопольського воєводства не готові до прийому українських школярів.

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 16 вересня обговорив прорив ЗСУ у Курській області

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.