​Україна незадоволена повільними темпами інтеграції до НАТО і закликає надати країні План дій щодо членства у 2021 році

Україна розчарована тим, що її не запросили на наступний саміт НАТО. Про це повідомив глава українського МЗС. Дмитро Кулеба також висловив своє невдоволення повільними темпами інтеграції України до Північноатлантичного альянсу, передає Польське радіо.


Глава українського Міністерства закордонних справ наголосив, що не може зрозуміти, чому його країна не братиме участі у саміті НАТО, запланованому на 14 червня. Керівник української дипломатії підкреслив, що він не може зрозуміти, чому НАТО не знайшло формату для участі української сторони в червневому саміті лідерів країн Альянсу на тлі агресивних дій російської федерації проти України та в басейні Чорного моря.

Дмитро Кулеба сказав, що Київ вдячний за підтвердження політики відкритих дверей. Але, як він зазначив, ця позиція НАТО не змінилася з 2008 року, від саміту в Бухаресті.

За словами очільника МЗС, для України важливо, щоб політика відкритих дверей не перетворилася на політику годування обіцянками. Дмитро Кулеба звернув увагу, що якщо в 2008 році на саміті в Бухаресті було обіцяно, що Україна і Грузія стануть членами НАТО, а наступним кроком буде надання їм Плану дій щодо членства, то важко уявити кращий момент, ніж 2021 рік.

Згідно з останніми опитуваннями, половина українців виступає за вступ своєї країни до НАТО.

Фото pixaby.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.