​В Україні вшанували польських солдатів з нагоди Дня Війська Польського

З нагоди Дня Війська Польського польські дипломати та польська громада в Україні вшанували у неділю польських солдатів, які там спочивають. Серед іншого, вони поклали квіти на могилах легіонерів на Байковому кладовищі в Києві, повідомляє Польське радіо.


«Як і щороку, ми відвідуємо місця поховання та місця, пов'язані з військовим чином Війська Польського», - наголосив посол Республіки Польща Бартош Ціхоцький, який разом з представниками польської дипломатії та громадськості в Україні поклав вінки на київських некрополях.

«Особливо в ювілейний рік Хотинської битви це свято, пам'ять про солдатів та офіцерів Війська Польського всіх поколінь особливо урочисті», - сказав Ціхоцький польським журналістам.

Восени відзначатиметься 400-та річниця Хотинської битви, яка відбулася між армією гетьмана Яна Кароля Ходкєвича та турецькою армією султана Османа II. Польсько-литовсько-козацькі сили успішно захистилися, не даючи туркам та їх союзникам в'їхати до кордонів Республіки Польща. Облога закінчилася тактичною перемогою армії Речі Посполитої, увінчаною підписанням мирного договору.

Недільні урочистості в Києві розпочалися на Байковому кладовищі, де поховані воїни Війська Польського, які загинули в 1920 році в боях з більшовиками. «Після могил у Биківні, поховання легіонерів є найбільш відвідуваними нами», - повідомив посол Республіки Польща. За його словами, «тут народився один з найсильніших польських рухів у Києві після розпаду Радянського Союзу». «Турбота про польські могили та хрести об'єднала кілька десятків людей – товариство «Згода» - які доглядають за цим кладовищем», - підкреслив дипломат.

«Цей день - це також нагода подякувати нашим співвітчизникам та українській владі - місцевій чи центральній - що дозволили нам піклуватися про пам'ять та ідентичність у цих місцях після розпаду Радянського Союзу», - сказав Ціхоцький.

Квіти в Києві також поклали перед пам’ятним хрестом героям Січневого повстання у Київській фортеці, а також у районі Дарниця, де є могили воїнів Першої армії Війська Польського, загиблих під час Другої світової війни.

Делегація також вирушила до Биківні поблизу Києва, де у братських могилах поховано близько 150 000 жертв комунізму різних національностей, у тому числі кілька тисяч поляків із Катинського списку. У неділю в Києві також відбулася свята меса у соборі святого Олександра.

Цього дня вінки на кладовищах та у символічних місцях, пов’язаних з Військом Польським, також поклали дипломати в інших консульських округах України.

Фото twitter.com/Посольство Польщі в Україні



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг в очередной раз атаковал через воздушное пространство Украину 20-ю ударными беспилотниками с территории рашистской федерации

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.