​Українці готують акції протесту через смерть співвітчизника в Польщі через дії поліції

Українці в Польщі протестуватимуть через дії поліції, які призвели до смерті 25-річного чоловіка у витверезнику міста Вроцлав.


У неділю, 5 серпня, вже відбулася перша мирна акції протесту українців у Вроцлаві. Через тиждень, 12 серпня (неділя), готується більш масштабна акція через смерть 25-річного українця. Молодий чоловік помер, ймовірно, через надуживання сили з боку поліцейських, пoвідoмляє Yavp.pl.

«Мирний протест української громади разом з усіма жителями Вроцлава через насильство поліції проти жителів Вроцлава. Катування та смерть Дмитра Никифоренка у витверезнику – це межа, яку ніколи не треба було перетинати. Ми вимагаємо чесного розслідування, покарання винних і запевнень, що це більше ніколи не повториться у Вроцлаві, який є нашим домом», – зазначили організатори акції протесту, яка пройде під гаслом «С топ насильсту! Деражава повинна захищати, а не вбивати!» (Stop przemocy! Państwo musi chronić a nie zabijać!).

25-річний українець помер у вроцлавському витверезнику 30 липня. Тоді поліція в офіційній інформації пояснила, що чоловік був п'яний, поводився дуже агресивно та кидався з кулаками на правоохоронців і працівників витверезника. А помер він начебто раптово після того, як його зв’язали ременями.

Згодом польські журналісти на підставі запис камер встановили, що українця вивели нетверезого з нічного автобуса медичні рятувальники. На зупинці він не проявляв ніякої агресії, а вже у витверезнику поліцейські застосували до нього невиправдану фізичну силу: били й притискали шию коліном до підлоги. Ймовірно, такі дії й могли стати причиною смерті молодого українця.

Зараз справу розслідує Окружна прокуратура міста Свидниця. Там чекають на низку експертиз. Тим часом смерть українця вже викликала значний резонанс у всій Польщі, адже це не поодинокий прецедент. Політики, журналісти та суспільство вимагають негайного розслідування й покарання винних. На сьогодні відомо, що 4-х поліцейських, які брали участь у затримані померлого громадянина України, відсторонили від роботи. При цьому 2-х з них найближчим часом збираються звільнити.

Померлий Дмитро Никифоренко. Фото facebook.com/events



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.