​Британія шле Україні протитанкову зброю і звинувачує путіна в «етнонаціоналізмі»

Велика Британія звинуватила росію у загрозливих діях щодо України і повідомила, що допомагатиме українській армії, постачаючи, зокрема, протитанкові ракети.


Британський міністр оборони Бен Воллес 17 січня вказав на накопичення російських військ біля України, а також на погрозливі заяви з москви, підвищену кіберактивність та поширення дезінформації, «яка може стати фальшивим приводом для російської збройної інтервенції», повідомляє Голос Америки.

«Ми, і наші союзники, маємо виправдані і реальні підстави для стурбованості, що склад і масштаби накопичених сил, підтримуваних розміщеними у регіоні російськими авіаційними та морськими ударними можливостями, можуть бути використані у здійсненні вторгнення в Україну з багатьох напрямів», - заявив міністр у парламенті.

Урядовець категорично відкинув виправдування росії, що її дії викликані загрозою з боку НАТО.

В окремо поширеній статті міністр вказує, що заяви кремля і, зокрема, нещодавній трактат російського президента володимира путіна про історію дають підстави підозрювати його у небезпечних намірах.

«…З-під пера президента путіна вийшов трактат на сім тисяч слів, який вказує, що в серці своїх амбіцій він тримає етнонаціоналізм», - пише Бен Воллес, підкреслюючи, що в тих аргументах російського президента путіна нема майже нічого про, буцімто, загрозу НАТО.

У парламенті Бен Воллес підкреслив, що Британія готова до діалогу з москвою, і він повідомив про запрошення російського міністра оборони Сергія Шойґу «відвідати Лондон у найближчі кілька тижнів».

Міністр заявив, що Британія також вважає необхідним допомогти Україні підвищувати її здатність захищатися і на додаток до чинних програм військової співпраці постачатиме українцям нові озброєння.

«Ми вирішили постачати Україні легкі оборонні системи зброї проти бронетехніки. Також в межах операції Орбітал невелика кількість службовців відбуде туди для початкового інструктажу, а після короткого періоду повернеться до Великої Британії», - повідомив парламентарям Бен Воллес.

Він вважав за потрібне підкреслити, що йдеться про «оборонну зброю близького радіусу дії; це не стратегічна зброя і вона не становить загрози росії».

«Я все ж сподіваюся, що дипломатія візьме гору. Вибір стоїть за президентом путіним: або обрати дипломатію і діалог, або конфлікт і наслідки», - сказав міністр, підкресливши, що «теперішня поведінка росії не лише загрожує суверенітету гордої країни, але також дестабілізує заснований на правилах міжнародний порядок і кидає виклик цінностям, на яких він тримається».

Бен Воллес. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.