​Президент Європейської ради Шарль Мішель назвав оголошення росією припинення вогню - брехнею та лицемірством

Оголошення росією одностороннього припинення вогню є таким же брехливим і лицемірним, як незаконні та гротескні анексії та супутні референдуми, написав у четвер, 5 грудня, Президент Європейської ради Шарль Мішель у Twitter, повідомляє Польське радіо.


«Є агресор: кремль. І жертва: український народ. Виведення російських військ - єдиний серйозний спосіб відновлення миру та безпеки. Оголошення про одностороннє припинення вогню є таким же фальшивим і лицемірним, як і незаконні і гротескні анексії та супутні референдуми», — написав Шарль Мішель.

У четвер, 5 грудня, у кремлі заявили, що путін доручив своєму міністру оборони Сєрґєю Шойґу оголосити перемир’я на лінії фронту в Україні з 12.00 6 січня до 24 7 січня. У комюніке було згадка про православне Різдво, яке відзначається 7 січня, і заява про те, що російська сторона «закликає українську сторону оголосити перемир’я», щоби дати вірянам можливість «брати участь у богослужіннях» під час свят.

Раніше в той же день до такого «святкового перемир’я» закликав шеф російської православної церкви (рпц) патріарх Кіріл. Влада в Києві назвала пропозицію Кирила пасткою, вказуючи на підтримку рпц вторгнення в Україну.

В офісі Президента України ці заяви назвали «просто пропагандистським жестом», бо росіяни хочуть знизити інтенсивність боїв, щоби виграти час для подальшої мобілізації, будівництва оборонних укріплень і перегрупування армії.

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.