​Італія проти використання своєї зброї Україною для ударів по ерефії

Італія не відправить жодного солдата в Україну і не хоче, щоб зброю, яку передають країні, використовували за її межами. Про це заявив віцепрем'єр-міністр, голова італійського МЗС Антоніо Таяні. Таким чином він виступив проти використання зброї, що надходить в Україну, для здійснення атак на території росії, повідомляє Польське радіо.

«Позиція Італії дуже чітка. Ми не відправимо жодного італійського солдата воювати в Україну. І ми не хочемо, щоб озброєння, яке ми відправляємо, використовували за межами України», — заявив Таяні в четвер, 30 травня, в інтерв'ю телеканалу RAI.

«Це є в угоді, яку ми уклали (з Україною — ред.). Наша конституція забороняє нам вести війну проти іншої країни. Ми не перебуваємо у стані війни з росією. Дещо інше — захищати Україну від вторгнення», — підкреслив голова італійської дипломатії.

Раніше прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні наголосила, що «краще зміцнювати оборону Києва, ніж нападати на росію». Так під час форуму, організованого щоденною газетою Corriere della Sera, вона відповіла на запитання про можливість атакування Україною позицій російських військ у росії, з яких обстрілюють Україну.

«Я вважаю, що в цьому немає необхідності. Краще посилити ефективні системи протиповітряної оборони України без ризику ескалації, яка може вийти з-під контролю», — пояснила очільниця італійського уряду.

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Очільник Комітету з нагляду Палати представників Джеймс Комер ініціював розслідування візиту Зеленського до Пенсильванії

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.