​Міністри з європейських справ узгодили текст безпекової угоди ЄС з Україною, що може бути підписаний наприкінці цього тижня

Міністри з європейських справ країн ЄС у вівторок узгодили зміст безпекової угоди, яка буде підписана між ЄС та Україною. Офіційний варіант угоди може бути підписаний наприкінці цього тижня на зустрічі лідерів ЄС, яка пройде в четвер і п'ятницю в Брюсселі, повідомляє Польське радіо.

«Ми продемонструємо нашу повну підтримку Україні під час саміту Європейської ради», - заявила міністерка закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб у вівторок на прес-конференції після зустрічі міністрів ЄС у Люксембурзі.

Європейський Союз відкрив переговори про вступ з Україною у вівторок, 25 червня, у Люксембурзі.

«Це історичний момент для всіх нас і віха в наших відносинах», - сказала міністерка закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб, виступаючи від імені ЄС.

Лябіб підкреслила, що процес розширення ЄС є геостратегічною інвестицією в мир, безпеку, стабільність і процвітання.

«Це рушійна сила для покращення економічних і соціальних умов наших громадян, зменшення диспропорцій між країнами та має підтримувати цінності, на яких базується Союз», — сказала вона.

Такі домовленості, відповідно до положень минулорічного саміту НАТО у Вільнюсі, є гарантією підтримки України з боку західних союзників. 13 червня таку угоду з Києвом підписали США і Японія. Загалом це вже зробили 17 країн, включаючи країни-члени ЄС.

Текст узгодженої угоди схожий на угоди, підписані окремими державами-членами ЄС, США та Японією, і міститиме не лише гарантії щодо військової підтримки, а й ряд інших домовленостей, у тому числі щодо фінансової підтримки.

Також у вівторок удень Україна офіційно розпочала переговори про вступ до ЄС у Люксембурзі.

Аджа Лябіб. Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Очільник Комітету з нагляду Палати представників Джеймс Комер ініціював розслідування візиту Зеленського до Пенсильванії

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.