​Польща оголосила пріоритети головування в Радбезі ООН - міжнародне право і Україна

Заходи з метою посилення ролі міжнародного права будуть одним з головних пріоритетів травневого головування Польщі у Раді безпеки ООН. На прохання Варшави у порядку денному Радбезу буде теж проблема війни на сході України, повідомляє Польське радіо.


Посол Польщі в ООН Йоанна Вронецька представила у четвер, 3 травня, програму польського головування в РБ ООН.

Під час зустрічі з польськими мас-медіа вона сказала, що, згідно з традицією, кожна країна, яка починає головування, мусить виконати завдання, що випливають зі статутної діяльності Радбезу, але найбільш важливим для Польщі питанням буде посилення ролі міжнародного права. У присвячених цьому відкритих дебатах під назвою «Роль Ради безпеки ООН у посиленні міжнародного права у контексті збереження міжнародного миру та безпеки», запланованих на 17 травня, візьме участь президент Анджей Дуда.

«Польща підготувала широке вивчення проблематики. Потрібно обміркувати те, що слід ще зробити, аби норми права дотримувалися», – сказала Йоанна Вронецька.

Пріоритетом польського головування буде теж дотримання гуманітарного права та захист цивільних осіб, що стали жертвами бойових дій. Ця тема часто з’являється у Раді безпеки під час дискусії про війну в Сирії та ситуацію рогінджа, які змушені були втікати з Бірми, – зауважила Вронецька.

22 травня з ініціативи Польщі будуть проведені дебати за участю міністра закордонних справ Яцека Чапутовича та політиків з інших зацікавлених держав. Відбудуться додаткові заходи, зокрема дискусійні панелі, присвячені ситуації осіб, поранених під час бойових дій, та питанням доступу гуманітарних організацій до цивільного населення у зонах бойових дій.

З ініціативи Польщі у Раді безпеки відбудеться теж дискусія про ситуацію в Україні.

«Єдність у Раді надзвичайно важлива, бо тільки тоді наше послання всьому міжнародному товариству є зрозумілим. Тільки тоді ми можемо щось змінити», – наголосила Вронецька.

Йоанна Вронецька. Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.