Опозиція не має обмежуватися лише темою особистого голосування – Микола Оніщук

golosuvannya

 
Представники опозиційних сил мали б розширити список вимог до більшості і не обмежуватися змінами до регламенту, наголошує президент Інституту правової політики Микола Оніщук, коментуючи хід переговорів щодо розблокування ВРУ, повідомляє прес-служба Інституту правової політики.


5 лютого чергова сесія Верховної Ради не була відкрита, як того вимагає Конституція, через блокування трибуни парламенту. Наразі, за повідомленнями ЗМІ, триває переговорний процес з врегулювання проблеми неособистого голосування. Йдеться, зокрема, про внесення змін до закону про регламент ВРУ в частині підвищення дисципліни та відповідальності народних депутатів. В той же час, за словами Миколи Оніщука, виходячи з аналізу нинішньої ситуації в порядку денному перемовин відсутні важливі для країни та суспільства закони, що здатні вплинути на перспективи розвитку держави та забезпечення її прогресу.

«Серед них – ухвалення нового виборчого закону із запровадженням 100-% пропорційної системи виборів з відкритими регіональними партійними списками; внесення змін до Закону України «Про всеукраїнський референдум», а саме – вилучення з нього неконституційних та юридично сумнівних положень; розробка та прийняття нового закону про прокуратуру, як складової реформи кримінальної юстиції; поліпшення законодавчого регулювання відносин у сфері запобігання та протидії корупції через внесення змін та доповнень до однойменного закону; належне виконання Верховною Радою своїх повноважень із забезпечення функціонування місцевого самоврядування в м. Києві, зокрема призначення у конституційні строки виборів київського міського голови та депутатів до Київської міської ради», - підкреслює президент Інституту правової політики.

Як зазначив Микола Оніщук, у «списку Фюле» знаходиться також і рекомендація щодо внесення змін до чинного Кримінального кодексу у напрямку гуманізації та декриміналізації низки статей щодо посадових злочинів.

Таким чином, на думку експерта, опозиція мала б розширити список вимог до більшості. «Адже проблема неособистого голосування цікавить суспільство набагато менше, аніж актуальні проблеми розвитку власної країни, що мають забезпечити громадянам достойні умови їх життя, правову визначеність, впевненість та захищеність», - додав Микола Оніщук.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.