Парламент не підтримав питання щодо проведення референдуму в Україні

plenar zasidan

 
Про це на брифінгу повідомив т. в. о. заступника глави Адміністрації Президента Андрій Сенченко. «Будь-який референдум треба проводити лише коли є впевненість, що волевиявлення громадян не проходитиме під дулами автоматів», - зазначив  він та додав, що наразі неможливо гарантувати безпеку членам виборчих комісій всіх рівнів та виборцям, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Якщо президентські вибори - це конституційна норма, яку ми не можемо переносити, то референдум можна проводити і в інший термін», - пояснив Сенченко.

Він також наголосив, що результат, який може бути отриманий на референдумі під дулами автоматів, може використовуватися для політичних маніпуляцій сепаратистами та спецслужбами РФ, які сьогодні займаються підривною діяльністю на території нашої країни.

Окрім того, під час брифінгу Сенченко повідомив, що для попередження провокацій на 9 травня проводиться серйозна робота по всіх лініях силовиків, в тому числі агентурна, а також по плануванню дій силових структур.

«Це пов'язано з тим, що нам відомо про те, що планується проведення акцій з дестабілізації ситуації і, можливо, терористичні акти», - повідомив Сенченко.

За його словами, перевіряється громадський транспорт, місця скупчення людей, місця можливого зіткнення людей з різними ідеологіями.

Він також повідомив, що засідання парламенту за участі силовиків сьогодні проводилось з метою уникнення піару та красування на трибуні: «коли в країні багато емоцій і горя, важливо, щоб парламент обговорював суть питання, а не депутати думали про те, як вони виглядатимуть».

За словами Сенченка, парламент ухвалив низку актуальних законів, зокрема внесено зміни до Закону про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту щодо розповсюдження дії закону на учасників антитерористичних операцій.

Внесено зміни до закону про окуповані території щодо забезпечення права на освіту громадянам, що проживають на території АРК - буде виділено додаткові бюджетні місця в навчальних закладах на континенті.

Наступне засідання парламенту, за словами Сенченка, відбудеться 13 травня.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.