Відбулося ранкове пленарне засідання Верховної Ради України

14vr 04

 
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив ранкове пленарне засідання парламенту. У залі засідань зареєструвалися 379 народних депутатів. У роботі Верховної Ради бере участь Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.


Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступив перед Верховною Радою і попросив прийняти його відставку.

Перед народними депутатами виступив Президент України Петро Порошенко.

Перед Верховною Радою виступив кандидат на посаду Прем'єр-міністра України Володимир Гройсман.

Він наголосив на важливості стабілізації ситуації в Україні.

В.Гройсман подякував коаліції і Президенту України за високу довіру.

«Я розумію власну відповідальність, я розумію, що зараз важкий час, в якому ми маємо проявити ефективність, політичну волю для того, щоб вивести країну з кризи, пришвидшити і змінити якість європейський реформ, забезпечити незмінність курсу європейської інтеграції. Це все потребує сьогодні консолідації українського суспільства, парламенту, формування ефективного уряду, який може стати основою розвитку нашої країни», - наголосив кандидат.

Народні депутати обговорили кандидатуру на посаду Прем'єр-міністра.

Верховна Рада прийняла Постанову «Про Кабінет Міністрів України». Проект Постанови зареєстровано за №4423.

Верховна Рада відкликала Володимира Гройсмана з посади Голови Верховної Ради України.

У сесійні залі виступив кандидат на посаду Голови Верховної Ради України Андрій Парубій.

«Ми повинні спільно збільшити інституційну спроможність Верховної Ради України. Ми повинні зробити все, щоб Верховна Рада стала центром прийняття рішень», - заявив він.

Представники фракції обговорили кандидатуру.

Верховна Рада обрала Андрія Парубія Головою Верховної Ради України та одночасно відкликала його з посади Першого заступника Голови Верховної Ради України.

Першим заступником Голови Верховної Ради України народні депутати обрали Ірину Геращенко. «За» проголосувало 260 народних депутатів.

Прийнято Постанову «Про формування складу Кабінету Міністрів України»

До складу Кабінету Міністрів увійшли:

Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку Степан Кубів;
Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон;
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської інтеграції та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе;
Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко;
Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко;
Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального розвитку Геннадій Зубко; міністр фінансів Олександр Данилюк;
Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко;
Міністр оборони Степан Полторак;
Міністр закордонних справ Павло Клімкін;
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков;
Міністр юстиції Павло Петренко;
Міністр соціальної політики Андрій Рева;
Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак;
Міністр аграрної політики Тарас Кутовий;
Міністр інформаційної політики Юрій Стець;
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич;
Міністр молоді і спорту Ігор Жданов;
Міністр культури Євген Нищук;
Міністр інфраструктури Володимир Омелян;
Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш;
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Проект Постанови зареєстровано за №4424.

Прийнято Постанову «Про звільнення з посад членів Кабінету Міністрів України».

Народні депутати звільнили з посад членів попереднього Кабінету Міністрів України. Проект Постанови зареєстровано за №4425.

Володимир Гройсман представив Програму діяльності Кабінету Міністрів України.

Він зазначив, що Кабінет Міністрів у своїй діяльності керуватиметься тими базовими стратегічними документами, які визначають основні орієнтири на шляху до європейського розвитку.

«До кінця року ми беремо на себе конкретні зобов'язання і що дуже важливо підготувати план розвитку України на середньострокову перспективу.

Про пріоритети. Ефективне управління і відновлення довіри до влади. Сьогодні я хотів би сказати про деякі наші пріоритети. Одне з ключових завдань, яке стоїть перед нами, відновити довіру до влади», - наголосив він.

Прийнято Постанову «Про схвалення Програми діяльності Кабінету Міністрів».

«За» проголосувало 243 народних депутатів.

Прийнято Постанову «Про дострокове припинення повноважень Коцюбинської селищної ради у зв'язку з діями, що порушують Конституцію України і Закони України, підривають засади місцевого самоврядування, суперечать інтересам територіальної громади смт. Коцюбинське, та призначення позачергових виборів».

Верховна Рада достроково припинила повноваження Коцюбинської селищної ради у зв’язку з діями, що порушують Конституцію України і Закони України, підривають засади місцевого самоврядування, суперечать інтересам територіальної громади смт. Коцюбинське.

Також призначено позачергові вибори Коцюбинської селищної ради на останню неділю дев’яностоденного строку з дня набрання чинності цією Постановою та провести їх в порядку, визначеному Законом України «Про місцеві вибори».

Центральній виборчій комісії з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії потрібно визначити в установленому порядку обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення позачергових виборів Коцюбинської селищної ради.

Кабінету Міністрів України в межах повноважень необхідно вжити невідкладних заходів щодо забезпечення фінансування позачергових виборів Коцюбинської селищної ради за рахунок коштів Державного бюджету України, передбачених на здійснення Центральною виборчою комісією керівництва та управління у сфері проведення виборів і референдумів, та коштів цільової субвенції з Державного бюджету України.

Відповідний проект Постанови зареєстровано за №4383.

Верховна Рада України достроково припинила повноваження народних депутатів, призначених до складу Кабінету Міністрів.

Верховна Рада України у зв'язку з призначеннями членами Кабінету Міністрів достроково припинила повноваження народних депутатів Лілії Гриневич, Володимира Гройсмана, Іванни Климпуш-Цинцадзе, Степана Кубіва, Тараса Кутового, Остапа Семерака, Ігоря Насалика.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив ранкове засідання закритим.

Наступне пленарне засідання відбудеться у п'ятницю, 15 квітня, повідомляє Інформаційне управління ВР України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.