Відбулося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України

vr 10 05

 
У сесійній залі зареєструвалося 339 народних депутатів. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив вечірнє пленарне засідання. На вимогу двох фракцій у пленарному засіданні було оголошено перерву на 30 хвилин.


Після закінчення перерви заяву від фракцій зробив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко. Він озвучив вимоги фракцій до уряду.

Народні депутати з фракції Радикальної партії заблокували трибуну для виступів.

А.Парубій оголосив про входження народних депутатів Валерія Карпунцова, Олега Велікіна і Максима Саврасова до складу фракції «Блок Петра Порошенка».

Головуючий також оголосив про обрання народного депутата Оксани Продан заступником голови фракції «Блок Петра Порошенка».

Народні депутати почали розгляд питань порядку денного.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій».

Законопроектом№2763 пропонується внести до Господарського кодексу України, законів України «Про режим іноземного інвестування» та «Про усунення дискримінації в оподаткуванні суб‘єктів підприємницької діяльності, створених з використанням майна та коштів вітчизняного походження» зміни, якими скасовується державна реєстрація іноземних інвестиції, що має, на думку суб‘єкта права законодавчої ініціативи, спростити залучення іноземних інвестицій в економіку України.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації права на конвертацію грошових вимог до товариства на внесок до його статутного капіталу»

Законопроектом№2764 пропонується внести зміни до Цивільного кодексу України, а також до законів «Про господарські товариства», «Про режим іноземного інвестування» та «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», які спрямовані на «подолання законодавчих бар‘єрів при здійсненні реструктуризації заборгованості господарських товариств з наданням можливості зарахування такої заборгованості на внески до статутного капіталу та усунення правової невизначеності, яка стосується процедури вступу третьої особи до складу учасників товариства без переходу до нього частки іншого учасника у статутному капіталі товариства». Прийняття проекту, на думку суб'єкта права законодавчої ініціативи, «сприятиме появі у бізнесу нового ефективного інструменту для оптимізації заборгованості господарюючих суб'єктів в кризових умовах. Запозичення досвіду європейських країн, зокрема, Польщі, у сфері проведення обміну боргів товариства на корпоративні права безумовно стане позитивним сигналом і для іноземних партнерів та сприятиме покращенню інвестиційного клімату в Україні».

Після цього нардепи у напруженій обстановці висловили думки під час обговорення законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань (номер 4469), який головуючий поставив на голосування за основу.

Депутати звинуватили спікера парламенту у черговому порушення регламенту, оскільки зазначений законопроект (4469) був доопрацьований, не пройшов обговорення в комітеті, з його текстом ніхто не ознайомлений і з’явився це законопроект на сайті ВР буквально за хвилину перед голосуванням.

Головуючий все одно поставив законопроект 4469 на голосування, але зал не дав потрібної кількості голосів. Не знайшло підтримки нардепів і голосування за повернення до повторного голосування за цей законопроект.

Після цього Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив вечірнє засідання.

Наступне пленарне засідання четвертої сесії відбудеться у середу, 11 травня.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.