​Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України 1 листопада 2016 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, повідомив, що вчора у Верховній Раді була зареєстрована постанова про зміни до постанови, яка вилучає пункти три і чотири про заробітні плати народних депутатів.


А.Парубій також повідомив, що учора ввечері він підписав попередню постанову після того, як вже мав на руках постанову, яка була підписана всіма головами фракцій і головою Бюджетного комітету.

Головуючий зазначив, що сьогодні звернеться до народних депутатів з проханням проголосувати цю постанову. Він також повідомив, що Бюджетний комітет зранку провів засідання, на якому підтримав дану постанову.

А.Парубій висловив впевненість у тому, що сьогодні парламентарії зможуть врегулювати питання заробітних плат, яке викликало великий резонанс у суспільстві.

Головуючий також повідомив, що він звернувся до голів фракцій з проханням підтримати проект Постанови про порядок денний п'ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Він також сказав, що сьогодні у порядку денному два блоки питань: питання будівництва та житлово-комунального господарства і питання фінансів і банківської діяльності.

Представники депутатських фракцій і груп виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Прийнято Постанову «Про порядок денний п'ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання».

Верховна Рада України затвердила порядок денний п'ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Верховна Рада України погодилася з пропозиціями комітетів стосовно законопроектів, які не рекомендовані для включення до порядку денного п'ятої сесії, та зняла з розгляду як такі, що втратили актуальність та пропонуються на відхилення з інших підстав, згідно з додатком 1.

Суб’єктам права законодавчої ініціативи повернуто законопроекти як такі, що потребують доопрацювання, згідно з додатком 2.

Вважаються такими, що відкликані ініціаторами їх внесення законопроекти, згідно з додатком 3.

Доопрацьований проект Постанови зареєстровано за №5060.

Прийнято Постанову «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік».

Верховна Ради України постановила:

1.Внести такі зміни до Постанови Верховної Ради України від 20 жовтня 2016 року «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік»:

1) пункти 3 і 4 виключити;

2) пункт 5 викласти в такій редакції:

2. «5. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття».

Проект Постанови зареєстровано за №5323.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про питну воду та питне водопостачання».

Законопроектом пропонується врегулювати відносини, пов'язані з виробництвом, транспортуванням та постачанням питної води, відведенням, транспортуванням та очищенням стічних вод, для гарантованого забезпечення споживачів якісною питною водою та централізованим водовідведенням.

Проектом також передбачається надати повноваження органам місцевого самоврядування затверджувати місцеві правила приймання стічних вод, визначати розмір плати, яка справляється за понаднормативні скиди промислових та інших стічних вод до систем централізованого водовідведення, надати повноважень центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства, затверджувати Правила приймання стічних вод та порядок визначення розміру плати, яка справляється за понаднормативні скиди, визначити суб’єктів відносин у сфері питної води, питного водопостачання та централізованого водовідведення, встановити вимоги до місцевих правил приймання стічних вод.

Проект Закону зареєстровано за №4582.

Прийнято Закон «Про внесення змін до Закону України «Про альтернативні джерела енергії» щодо віднесення теплових насосів до обладнання, яке використовує відновлювані джерела енергії».

Законодавчим актом у визначенні поняття «альтернативні джерела енергії» уточнено зміст поняття «відновлювані джерела енергії», доповнивши їх такими видами енергії, як гідротермальна та аеротермальна, з одночасним доповненням понятійного апарату відповідними новими термінами «аеротермальна енергія», «гідротермальна енергія» та «геотермальна енергія».

Законом також визначено, що «отриману за допомогою теплових насосів аеротермальну, гідротермальну або геотермальну теплову енергію слід вважати видобутою з відновлюваних джерел енергії, за умови, що кінцевий вихід енергії значно перевищує первинне споживання енергії, потрібної для приведення в дію теплових насосів. Обчислення частки енергії виробленої тепловими насосами, з метою формування звіту для Енергетичного Співтовариства про досягнутий прогрес у сприянні та використанні енергії з відновлюваних джерел, здійснюється відповідно до методики, розробленої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері енергозбереження, відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива».

Проект Закону зареєстровано за №4555-1.

Прийнято Закон «Про внесення змін до статті 8 Закону України «Про альтернативні види палива».

Законодавчим актом виключено зі ст. 8 Закону України «Про альтернативні види палива» частини третю та четверту, відповідно до яких «суб'єкти господарювання, що здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва, зберігання та введення в обіг рідких біологічних видів палива та біогазів, підлягають внесенню до державного реєстру виробників рідких біологічних видів палива та біогазів у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Ведення державного реєстру виробників рідких біологічних видів палива та біогазів здійснюється органом, уповноваженим Кабінетом Міністрів України».

Проект Закону зареєстровано за №4618.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України (щодо створення друкованих засобів масової інформації Міністерством оборони України та військово-цивільними адміністраціями на час проведення антитерористичної операції)».

Законопроектом пропонується доповнити Закон «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» статтею 8-1, яка передбачає умови та порядок заснування друкованих засобів масової інформації, заснованих Міністерством оборони та військово-цивільними адміністраціями на час проведення антитерористичної операції.

Законопроектом пропонується не поширювати дію Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» на час проведення антитерористичної операції на друковані засоби масової інформації, засновниками яких є Міністерство оборони та військово-цивільні адміністрації.

Проект Закону зареєстровано за №5008.

Ухвалено Закон «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною Радою).

Документом, зокрема, передбачено створення процедури визначення розміру штрафних санкцій та їх застосування Національною радою з питань телебачення і радіомовлення;

Передбачається можливість безпосереднього накладання штрафних санкцій за порушення положень Закону, з метою уникнення негативних наслідків для суспільства та держави.

Відповідний законопроект зареєстровано за №4815.

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.