​Пленарні засідання Верховної Ради України 14 березня 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на початку ранкового засідання повідомив, що сьогодні вперше відзначається День українського добровольця. Він нагадав, що навесні і влітку 2014 року добровольчі батальйони врятували незалежність України.


«Добровольчі батальйони зірвали плани агресора. Добровольці стали основою для відродження Збройних сил України», - наголосив він.

А.Парубій сказав, що багато добровольців з різних батальйонів присутні у сесійні залі.

Народні депутати оплесками привітали своїх колег - представників добровольчих батальйонів.

Головуючий повідомив, що 3 березня 2017 року Центральна виборча комісія зареєструвала народного депутата України, обраного на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Буглака Юрія Олександровича, включеного до виборчого списку політичної партії «Блок Петра Порошенка».

Новообраний народний депутат перед вступом на посаду склав присягу перед Верховною Радою.

Представники депутатських фракцій і груп виступили з оголошеннями, заявами, пропозиціями.

Народні депутати розглянули питання ратифікації.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою».

Верховна Рада України ратифікувала Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою, вчинену 11 липня 2016 року в м. Києві, яка набирає чинності в перший день другого місяця після одержання останньою зі Сторін повідомлення про завершення виконання процедур, необхідних для набрання чинності цією Угодою.

Ратифікація Угоди сприятиме розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між Україною та Канадою, дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати економічні вигоди від безмитного доступу до ринку Канади, відкриє можливості для українського бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку й модернізації власного виробництва з метою підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції на нових ринках.

Проект Закону зареєстровано за №0120.

Прийнято Закон «Про ратифікацію Конвенції між Урядом України і Урядом Великого Герцогства Люксембург про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і на капітал і Протоколу між Урядом України та Урядом Великого Герцогства Люксембург про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Великого Герцогства Люксембург про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і на капітал».

Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію між Урядом України і Урядом Великого Герцогства Люксембург про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і на капітал, вчинену у м. Києві 6 вересня 1997 року (далі - Конвенція), яка набирає чинності в день останнього повідомлення дипломатичними каналами про завершення Договірними Державами необхідних відповідно до внутрішнього законодавства процедур, та Протокол між Урядом України та Урядом Великого Герцогства Люксембург про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Великого Герцогства Люксембург про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і на капітал, вчинений у м. Києві 30 вересня 2016 року, який є невід’ємною частиною Конвенції та набирає чинності з моменту набрання чинності Конвенцією.

Ратифікація Конвенції і Протоколу спрямована на створення ефективної двосторонньої договірно-правової бази для уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи у взаємовідносинах між Україною та Великим Герцогством Люксембург.

Проект Закону зареєстровано за №0125.

До порядку денного шостої сесії включено ряд законопроектів.

Народні депутати приступили до розгляду питань фінансів та банківської діяльності.

На доопрацювання направлено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів» №5361.

За результатами голосування відхилено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення їх окремих положень з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів» №4960-д.

На доопрацювання направлено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розкриття інформації на фондовому ринку та вдосконалення порядку емісії цінних паперів та розширення можливостей для залучення капіталу)» №5592.

Парламентарії розглянули питання про обрання народних депутатів членами комітетів Верховної Ради України.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник доповів про пропозиції щодо обрання народних депутатів членами парламентських комітетів.

240 голосами парламентарії підтримали ці пропозиції.

Головуючий закрив ранкове пленарне засідання.

О 16 годині відбулося вечірнє засідання Верховної Ради України.

Народні депутати продовжили розгляд питань порядку денного.

Ухвалено Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів».

Законом вносяться зміни до Земельного кодексу України, законів України «Про добровільне об`єднання територіальних громад», «Про місцеві державні адміністрації» та визначається порядок зміни меж районів та міст за поданням Кабінету Міністрів України, особливості добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів та територіальних громад до складу яких входять територіальні громади міст республіканського Автономної Республіки Крим або обласного значення, порядок призначення перших місцевих виборів в об’єднаних територіальних громадах до складу яких увійшли територіальні громади, розташовані на територіях суміжних районів, особливості проведення чергових виборів до районних рад, у разі, якщо до призначення таких чергових виборів Верховна Рада України не прийняла рішення про зміну меж відповідних районів.

Відповідний законопроект зареєстровано за №5520.

Ухвалено низку постанов про призначення місцевих виборів.

Відповідні проекти постанов зареєстровано за №№6157-6157-22.

Прийнято за основу законопроект про внесення зміни до статті 3 Закону України «Про запобігання корупції».

Проектом (№6172) пропонується встановити, що дія Закону України «Про запобігання корупції» не поширюється на військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, військової служби за контрактом осіб рядового складу, військової служби за контрактом осіб сержантського і старшинського складу, військової служби за контрактом осіб молодшого офіцерського складу, військової служби (навчання) курсантів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають у своєму складі військові інститути, факультети військової підготовки, кафедри військової підготовки, відділення військової підготовки.

Документ прийнято з урахуванням поправки, виголошеної під час обговорення.

Народні депутати розглянули проект Постанови «Про проведення парламентських слухань на тему: «Раціональна фармацевтична політика та забезпечення населення ефективними, безпечними та доступними лікарськими засобами» №5601.

Рішення щодо проекту буде прийнято на наступних пленарних засіданнях.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко оголосила про входження народного депутата Юрія Буглака до складу депутатської фракції «Блок Петра Порошенка».

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.