​Пленарні засідання Верховної Ради України 4 квітня 2017 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на початку ранкового засідання повідомив, що 4 квітня 1949 року у Вашингтоні було створено Північноатлантичний альянс - НАТО - об’єднання вільних країн, які успішно протистояли найстрашнішій імперії - Радянському Союзу. За його словами, «на сьогодні для України, яка вже третій рік обороняє свої кордони від путінської орди, найкращий шлях досягнення стратегічної безпеки - надійний щит НАТО». «Наше завдання докласти всіх зусиль, щоб якнайшвидше ми приєдналися до вільних народів, об’єднаних в Північноатлантичний альянс. Вірю, що дуже швидко ми будемо відзначати цей день спільно як повноправний член НАТО», - наголосив він і запропонував привітати спільних друзів і надійних партнерів з днем створення НАТО.


Представники депутатських фракцій і груп виступили з оголошеннями, заявами, пропозиціями.

А.Парубій оголосив про обрання народного депутата Артура Герасимова керівником депутатської фракції «Блок Петра Порошенка» згідно з протоколом засідання фракції.

Представники фракції Радикальної партії заблокували трибуну для виступів, вимагаючи скасувати абонплату на газ для споживачів.

У виступах прозвучали пропозиції запросити до сесійного залу голову Національної комісії, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг, голову Антимонопольного комітету, голову Національного агентства з питань запобігання корупції, голову Фонду Державного майна України.

Парламентарії за результатами голосування підтримали всі пропозиції щодо необхідності присутності вищеназваних посадових осіб на пленарному засіданні Верховної Ради.

Після закінчення виступів народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін і доповнень до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні» та деяких інших законів України щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій».

Законопроектом пропонується встановити для реабілітованих осіб грошову компенсацію у розмірі однієї мінімальної заробітної плати (встановленої законами України на день її виплати) за кожний місяць позбавлення волі або примусового поміщення у лікувальні заклади репресованих та реабілітованих громадян, а також замінити чинне обмеження (трьома роками) строку подання заяви про її отримання на безстрокове.

Проектом пропонується встановити реабілітованим особам надбавки до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної соціальної допомоги, що виплачуються замість пенсії у відсотках, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Законопроект прийнято з техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №1170.

Народні депутати не підтримали пропозицію головуючого про скасування перерви о 12.00 - 12.30 на пленарних засідання цього тижня і приступили до розгляду питань транспорту.

Прийнято Закон «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільні дороги» щодо уточнення деяких повноважень органу державного управління автомобільними дорогами загального користування».

Законом виключено пункт 8 частини 1 статті 12 Закону України «Про автомобільні дороги», яким визначено, що орган державного управління автомобільними дорогами загального користування має право обмежувати або забороняти рух транспортних засобів, навантаження на вісь, загальна маса або габарити яких перевищують норми, визначені для них державними стандартами, у разі відсутності відповідного спеціального погодження.

Проект Закону зареєстровано за №5386.

За результатами голосування відхилено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільний транспорт» (щодо дотримання вагових або габаритних норм та/або умов, визначених у дозволі на участь у дорожньому русі)» №4660-д.

Прийнято Закон «Про внесення змін до статті 41 Закону України Закону України «Про дорожній рух» (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу)».

Законом врегульовано питання щодо надання переваг в русі транспортним засобам, які виїжджають на перехрестя, де організовано круговий рух.

Законом внесено зміни до статті 41 Закону України «Про дорожній рух», доповнивши її новою частиною другою в такій редакції:

«Перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу».

Проект Закону зареєстровано за №4246.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо уніфікованої митної квитанції».

Законопроектом пропонується визначити поняття «уніфікована митна квитанція», а також визначити операції, під час здійснення яких може використовується така уніфікована митна квитанція.

Відповідні зміни передбачається внести до Митного кодексу України.

Проект Закону зареєстровано за №4871.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження гуманного ставлення до тварин)».

Документом (№5119-1), зокрема, передбачається посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Пропонується збільшити адміністративні штрафи за жорстоке поводження з тваринами з 9-21 до 200-500 неоподатковуваних мінімумів громадян.

Також пропонується посилити кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, збільшивши строк позбавлення волі до восьми років.

Головуючий оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об’єднання «Майбутнє України» і закрив ранкове засідання.

О 16.00 відбулося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив вечірнє засідання.

Він поінформував про процедуру розгляду питання про призначення членів Рахункової палати.

Народні депутати приступили до розгляду питання.

Голова підкомітету з питань державного фінансового контролю та діяльності Рахункової палати Комітету з питань бюджету Іван Крулько доповів про результати проведених заходів конкурсу на зайняття посад членів Рахункової палати для призначення нового складу Рахункової палати.

В обговоренні взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

Згідно з процедурою розгляду питання далі народні депутати взяли участь у рейтинговому голосуванні, під час якого з 28 запропонованих кандидатур необхідно було визначити 9 для призначення членами Рахункової палати.

Парламентарії наступним голосування не підтримали список з 9 кандидатур для призначення членами Рахункової палати, які набрали найбільшу кількість голосів за підсумками рейтингового голосування.

Головуючий після нерезультативного голосування повернутися до голосування звернувся до Комітету з питань бюджету з проханням оголосити повторний конкурс на зайняття посад членів Рахункової палати для призначення нового складу Рахункової палати.

Народні депутати розглянули питання енергоефективності та житлово-комунального господарства.

Прийнято за основу проект Закону «Про енергетичну ефективність будівель».

Законопроектом пропонується визначити: основні засади державної політики та інформаційного забезпечення у сфері енергетичної ефективності будівель; організаційно-правові засади сертифікації енергетичної ефективності будівель; особливості здійснення обстеження систем опалення та кондиціонування будівель; основні енергоефективні заходи в будівлях та механізми їх фінансування; загальні засади професійної діяльності в сфері енергетичної ефективності будівель; нормативно-правові засади здійснення незалежного моніторингу сертифікатів енергетичної ефективності будівель та звітів про результати обстеження систем опалення та кондиціонування будівель; особливості розроблення національних планів щодо збільшення кількості будівель з близьким до нульового рівнем споживання енергії; відповідальність за порушення законодавства у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель.

Проектом пропонуються зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Законів «Про рекламу» та «Про регулювання містобудівної діяльності».

Законопроектом передбачено механізми залучення коштів на впровадження енергоефективних заходів та інструменти гарантування фінансування заходів із підвищення рівня енергетичної ефективності будівель (Фонд енергоефективності), які ґрунтуються на практиках країн-членів ЄС.

Законопроект прийнято з техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №4941-д.

Прийнято Постанову «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів» щодо збільшення розміру іменних стипендій Верховної Ради України».

Документом встановлено такі розміри іменних стипендій Верховної Ради України:

для студентів вищих навчальних закладів I—II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», — 1800 гривень на місяць;

для студентів вищих навчальних закладів III—IV рівня акредитації, наукових установ, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», — 2300 гривень на місяць.

Відповідний проект постанови зареєстровано за № 6117.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.