​Пленарне засідання Верховної Ради України 5 лютого 2021 року

Відкрив пленарне засідання Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Микола Кучер. У заяві йшлося про занепокоєння аграріїв навколо двох аграрних інституцій - Міністерства аграрної політики і Держпродспоживслужби.


Головуючий повідомив, що у пленарному засіданні беруть участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і члени Кабінету Міністрів.

Руслан Стефанчук нагадав, що у п’ятницю проводиться «година запитань до Уряду». За пропозицією депутатських фракцій і груп члени Кабінету Міністрів будуть відповідати на запитання про результати проведення карантинних заходів, запроваджених Урядом України у січні 2021 року, та про виконання плану вакцинації населення України від СOVID-19.

Розпочалася «година запитань до Уряду».

Головуючий надав слово для виступу Міністру охорони здоров’я Максиму Степанову для інформації щодо проведення карантинних заходів, запроваджених Урядом України у січні 2021 року.

Народні депутати на пропозицію Міністра хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у Запорізькій обласній інфекційній лікарні.

Максим Степанов також поінформував про виконання плану вакцинації населення України від СOVID-19.

Міністр відповів на запитання депутатських фракцій і груп щодо: забезпечення страхових виплат лікарям, які захворіли на СOVID-19, підвищення заробітної плати лікарям; забезпечення України вакцинами від СOVID-19 і термінів завершення вакцинації всього населення; перевірки безпеки систем постачання кисню в лікарнях у зв’язку з пожежею в Обласній інфекційній клінічній лікарні Запоріжжя; стану надання психіатричної допомоги; фінансування паліативної допомоги; обмеження дозволу на партнерські пологи у зв’язку з пандемією; участі МОЗ в розробці законопроекту про громадське здоров’я №4142.

На запитання народних депутатів відповіли Прем’єр-міністр та члени Кабінету Міністрів. Запитання стосувалися: реорганізації і фінансування місцевих закладів охорони здоров’я; правомірності участі заступника Міністра охорони здоров'я - Головного державного санітарного лікаря України в розробці законопроектів у якості суб’єкта законодавчої ініціативи; впливу санкцій, запроваджених до КНР, на поставку вакцини від СOVID-19; забезпечення тестами на СOVID-19; термінів поставок вакцин в регіони; запровадження подальших карантинних обмежень; тарифів на газ, тепло і гарячу воду; можливості надання державою фінансової підтримки телеканалу ATR; дипломування українських моряків; призначення керівників НАЕК «Енергоатом».

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо забезпечення процедури обрання керівника закладу вищої освіти №4489-1.

За результатами голосування законопроект №4489-1 прийнято у другому читанні і в цілому 322 голосами.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі №3623 і за результатами голосування прийняли його у другому читанні і в цілому 265 голосами.

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про культуру» щодо загальних засад надання населенню культурних послуг №4318 доповіла народний депутат Євгенія Кравчук.

Законопроект спрямований на створення правових підстав для формування ефективної системи гарантування дотримання культурних прав та потреб населення (незалежно від місця проживання та соціального статусу) щодо отримання якісних і доступних культурних послуг.

Перший заступник Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич доповіла рішення Комітету, який рекомендував Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати виступили в обговоренні законопроекту.

За результатами голосування законопроект №4318 прийнято за основу 280 голосами із скороченням наполовину строків подачі пропозицій та поправок до законопроекту.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Роман Лозинський. Заява стосувалася позбавлення акредитації до Верховної Ради журналістів нещодавно закритих трьох телевізійних каналів.

Народні депутати 245 голосами підтримали у повторному другому читанні та в цілому Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Антимонопольний комітет України» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету №3132.

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу №4361 доповів народний депутат Ігор Фріс.

Він повідомив, що законопроектом пропонується розширити коло осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу шляхом надання можливості особам, які мають підтверджену в установлений законом спосіб високу кваліфікацію, брати участь у доборі на посади державної служби.

Це стосується наступних категорій осіб: адвокатів; нотаріусів; арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів).

Доцільність залучення вищевказаних категорій осіб до можливості претендувати на зайняття посад державної служби доповідач обумовив, перш за все, професійними характеристиками та специфічними законодавчими вимогами, які ставляться до кожної з вищезгаданих категорій осіб, серед яких він виділив наявність вищої юридичної освіти та стажу роботи у галузі права, конкретні строки якого залежать від професійної сфери діяльності осіб (адвокатура - від двох років, нотаріат - від шести років, діяльність арбітражних керуючих - від трьох років).

Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект №4361 за основу зі скороченням наполовину строку внесення суб’єктами права законодавчої ініціативи пропозицій і поправок при підготовці проекту Закону до другого читання.

Законопроект №4361 268 голосами прийнято за основу з пропозиціями Комітету.

Народні депутати обговорили і 276 голосами прийняли за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні №3360-1.

Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк повідомила, що протягом пленарного тижня народними депутатами було внесено 153 запити, із них до Президента України шість депутатських запитів, до органів Верховної Ради - шість, до Кабінету Міністрів - 73, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування - 56, до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України - 12 запитів народних депутатів.

Олена Кондратюк оголосила депутатські запити.

Народні депутати виступили у «Різному».

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук закрив пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.