​Пленарне засідання Верховної Ради України 27 квітня 2021 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання. Головуючий нагадав, що згідно з прийнятим на Погоджувальній раді рішенням перерва у пленарному засіданні буде з 12-ї до 13-ї години, під час якої буде проводитися кварцування сесійної зали. Кварцування сесійної зали також буде проведено після закінчення пленарного засідання і початком позачергового засідання.


З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили представники депутатських фракцій і груп.

Народні депутати продовжили розглядати правки до законопроекту про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин №2194.

Автори відхилених правок наполягали на врахуванні їх пропозицій до: Закону України "Про землеустрій" щодо того, що проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок погоджуються та затверджуються в порядку, встановленому Земельним кодексом; що порядок розробки проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь встановлюється Кабінетом Міністрів України; заміни у статті 60 Закону України "Про землеустрій" словосполучення "органами, які здійснюють державний контроль за використанням та охороною земель" на словосполучення "центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі, центральними органами виконавчої влади, які здійснюють державний контроль за використанням та охороною земель»; нової редакції статті 60, згідно з якою:«Державний контроль за здійсненням землеустрою виконанням запроектованих заходів із землеустрою і дотриманням вимог, встановлених цим Законом, законами України та іншими нормативно-правовими актами при розробці документації із землеустрою, здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі, центральними органами виконавчої влади, які здійснюють державний контроль за використанням та охороною земель відповідно до повноважень, визначених законом»; доповнення статті 61-1 Закону України "Про землеустрій", згідно з яким "порядок та правила страхування встановлюються Кабінетом Міністрів», збереження чинної редакції статті 62Державна експертиза документації із землеустрою»; доповнення статті 67 Закону України "Про землеустрій" абзацом, згідно з яким: "за рахунок коштів місцевих бюджетів фінансуються роботи щодо проведення інвентаризації земель, із землеустрою щодо встановлення в натурі (на місцевості) меж адміністративно-територіальних одиниць на землях комунальної власності".

Правки за результатами голосування не підтримані.

Після закінчення перерви народні депутати продовжили розглядати правки до законопроекту про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин №2194.

Народні депутати наполягали поставити на підтвердження їх правки щодо: доповнень та внесення змін до Закону України "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв), зокрема: залишити чинну редакцію статті 8. «Особливості проведення державної землевпорядної експертизи документації із землеустрою щодо виділення земельних часток (паїв) у натурі (на місцевості)»; внесення змін та доповнень до Закону «Про охорону земель»; доповнення статті 37 Закону України "Про охорону земель" абзацом: "Агрохімічні обстеження ґрунтів оформлюються відповідно до чинного законодавства у сфері земельних відносин»; вилучення статті 6-1 із Закону України "Про державний контроль за використанням та охороною земель"; внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", згідно з яким: "у випадку передачі земель за межами населених пунктів об’єднаним територіальним громада рішення про розроблення детального плану території приймається об’єднаними територіальними громадами»; нової редакції статті 3 «Принципи Державного земельного кадастру» Закону «Про Державний земельний кадастр».

За результатами голосування враховані правки №2785 і №2797.

Інші правки, на голосуванні яких наполягали їх автори, не були підтримані.

Народні депутати загалом розглянули 2884 правок з 3128-ми порівняльної таблиці законопроекту №2194.

Розгляд правок до проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин №2194 буде продовжено на наступному засіданні.

Головуючий закрив пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото rada.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.