Самопроголошена влада Криму хоче скасувати два заповідники

zapovid krimu

 
25 серпня голова Ради Міністрів Криму Володимир Константінов заявив, що розглядається питання про скасування Опукського і Казантипського заповідників, оскільки місцеві жителі Ленінського району звернулись до «кримської влади» із проханням про це. За його словами, «жителі залишилися без традиційних місць випасу», повідомляє прес-служба Національного екологічного центру України, передають «Конфлікти і закони».


Раніше ми повідомляли про те, що В.О.Голови самопроголошеної Республіки Крим С.Аксенов збирається на свій розсуд вирішити, які заповідні території в Криму залишити, а які скасувати. Про це він написав у своєму листі від 11.06.2014 року Міністру природних ресурсів і екології РФ. Замість затвердження списку наявних заповідних територій півострова, кримська влада планує провести їх обстеження і лише тоді - затвердити перелік тих, які буде вирішено залишити. Хто буде проводити обстеження і головне - для чого - не пояснюється.

- Казантипський і Опукський заповідники – не пасовище, а ласий шмат для забудови готелями, – коментує ситуацію заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – Обидва заповідники створені у 1998 році і складаються із скель та морської акваторії. Навколо обох – чималі ділянки степів майже не засененого Ленінського району. Натомість вже чимало років тривають спроби Марфовської сільради увірвати шмат Опукського заповідника під забудову. В той же час, рибколгосп ім. адм. Нахімова Мисівської селищної ради у судах добивався скасування Казантипського заповідника з метою розширення угідь для риболовного промислу. Отож можемо зробити висновок, що самопроголошена влада Криму працює на задоволення інтересів місцевих корупціонерів та злочинців.

Нагадуємо, що анексія Криму ставить під загрозу знищення третини українських заповідників, що розміщуються саме на території півострова. Адміністрації всіх заповідників підпорядковані державними установами України: Міністерство природи України (Казантипський та Опукський природні заповідники (далі - ПЗ), національний природний парк «Чарівна Гавань»), Державному агентству лісових ресурсів (Кримський ПЗ та Ялтинський гірсько-лісовий ПЗ), Національній академії наук України (Карадазький ПЗ) та Академії аграрних наук (ПЗ «Мис Мартьян»). Власного органу, який би опікувався заповідними територіями, в Криму немає . Питання подальшої долі кримських заповідників лишається одним з найбільш актуальних проблем в галузі охорони природи в Україні.

ДОВІДКА

Загальна площа 183 об’єктів природно-заповідного фонду Криму становить 216 тисяч гектар (6% від загальної площі ПЗФ України). У Криму в тому числі знаходиться 6 з 19 природних заповідників України - найбільш цінної категорії природно-заповідного фонду. Адміністрації всіх заповідників підпорядковані державним установам України: Міністерство природи України (Казантипський та Опукський природні заповідники (далі - ПЗ), національний природний парк «Чарівна Гавань»), Державному агентству лісових ресурсів (Кримський ПЗ та Ялтинський гірсько-лісовий ПЗ), Національній академії наук України (Карадазький ПЗ) та Академії аграрних наук (ПЗ «Мис Мартьян»).



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.