​Росія відстрочила рух вантажних поїздів по Керченському мосту через просідання грунту - експерт

Російський незалежний експерт, кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар вважає, що причиною відстрочки руху вантажних поїздів по Керченському мосту могли стати карстові порожнини, через які просідає грунт. Про це експерт розповів в ефірі Радіо Крим.Реаліі.


«При чому тут розкопки, які вони тільки зараз виявили? Коли проектується траса, відбуваються пошуки, при яких вишукують всі артефакти, городища та інше. Насправді причина інша: якийсь час назад прийшло повідомлення, що обвалився тунель з боку Керчі та загинув робітник. Справа в тому, що Керченський півострів рясніє карстами - вони формуються в карбонатних породах, яких багато в Криму. Але якщо сказати, що тунель обвалився, грунт просів, то цар відповість: як же, ми стільки грошей вбухали і знову відкладаємо цей міст, який нікому, крім нього, не потрібен? Якби не завалився тунель, вони б у грудні запустили один поїзд максимум і ремонтували б далі», - вважає експерт.

Раніше низка кримськиї ЗМІ повідомила про смерть робітника в результаті обвалу в залізничному тунелі на під'їздах до Керченського мосту.

Російська влада раніше обіцяли пустити 166 «нових вагонів» по Керченському мосту.

Напередодні повідомлялося, що в Криму будівельники завершили прокладку залізничного тунелю на підходах до Керченської мосту.

Автодорожню частину мосту через Керченську протоку відкрили для руху легкових автомобілів в травні цього року. 1 жовтня було відкрито рух вантажного транспорту. Залізнична частина мосту поки не добудована.

Європейський союз і США розкритикували часткове відкриття Керченського мосту між російською територією і анексованим Кримом. Українська сторона вийшла з договору з росією про будівництво моста в 2014 році - після анексії Криму.

Фото krymr.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.