Багато кримчан стали заручниками війни

«Усіх шістьох затриманих вчора кримських татар доставили до «управління ФСБ», а потім відправили до сімферопольського ІТТ. У ці хвилини «Київський районний суд» обирає їм запобіжний захід. Кривавими руками «судді» Віри Серікової і слідчого ФСБ Шерстюкова окупанти вже відправили під домашній арешт 65-річного Сеітяя Аббозова. ФСБ підозрює кримчан у тероризмі і екстремізмі https://investigator.org.ua/ua/news-2/245710/.


Кримськотатарського активіста Енвера Кроша, затриманого вчора в селі Близькогородське Джанкойського району, катували, вимагаючи, щоб він розблокував свій телефон https://graty.me/news/massovye-obyski-v-dzhankoe-fsb-zaderzhala-shesteryh-krymskih-tatar-po-menshe-mere-odnogo-poltora-chasa-pytali-po-doroge/.

Верховна прокуратура в Празі звинуватила арештованого громадянина рф Олександра Франчетті у створенні в Севастополі організованого злочинного угруповання (ОЗУ), яке виконувало розвідувальну діяльність на користь росії під час захоплення Криму у 2014 році https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1558045842178580480 (фото).

Повний перелік «пожежонебезпечних» об’єктів Криму опублікував журналіст-розслідувач Іраклі Комахідзе. Сотні військових містечок, будівель, споруд, земельних ділянок, що захопила та використовує окупантська армія в нашому Криму. Дійсно корисна інформація https://investigator.org.ua/ua/opinions/245701/.

Наш кримчанин повідомляв вчора про запуск з берегів Балаклави двох ракет типу «Калібр». Стало відомо, що ці дві ракети були випущені росіянами по Харкову, але обидві були знищені силами ППО близько 13:30. Подивіться на запуск https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1557742925877940229 (фото і відео).

Поряд з відділком поліцаїв в окупованій Феодосії невідомі написали: «Кохайтеся, чорнобриві, але не з москалями» і «ПУТИН Х*Й» https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1557711862778806272 (фото).

В окупованій Керчі невідомі написали «ПУТИН ZЛО!» https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1557336178629697539 (фото).

Лапті у Феодосії не хочуть купатися в багнюці, на яку рідна говень перетворила пляжі міста https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1558047646467620864 (відео).

«ЗСУ ЙДЕ». Активісти руху опору «Жовта стрічка» в окупованому Херсоні маркують будівлі, які загарбники готують до так званого «референдуму». «Ні окупація, ні постійні погрози рашистів не завадять нам чинити опір!», – наголосили активісти https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1558043745865461760 (фото).

У ніч на 12 серпня у тимчасово окупованому Херсоні російські військові провели серію нічних обшуків у місцевих жителів. «Все в кращих традиціях 30-х років СРСР. Для людей набагато страшніше не звуки прильотів, коли працюють ЗСУ, а шум мотора військового «Урала», лайка з російським акцентом у себе на подвір’ї та думки, за ким приїхали цього разу» https://zmina.info/news/lyudej-lyakayut-dumky-pro-te-hto-stane-nastupnym-rosiyany-provely-u-hersoni-seriyu-nichnyh-obshukiv/.

У Мелітополі партизани підірвали пропагандиста Олега Шостака, якому в прямому сенсі відірвало дупу. Колаборант є одним із керівників виборчого штабу «єдиної росії» та займається організацією псевдореферендуму на окупованій території Запорізької області https://investigator.org.ua/ua/news-2/245726/.

На Херсонщині армія рф обстріляла три населені пункти. Зруйновані будинки, поранені люди https://www.npu.gov.ua/news/stoprussia/na-xersonshhini-armiya-rf-obstrilyala-tri-naseleni-punkti-policziya-zbiraje-dokazi/ (фото).

Окупанти «Ураганами» обстріляли порти Миколаївщини та випустили з винищувача ракету по Баштанському району. Зруйновані будинки, інфраструктура, підприємства тощо https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1558042849345622016 (фото).

Ворог в черговий раз обстріляв Нікопольський район Дніпропетровщини. Пошкоджені багатоповерхівки, приватні будинки тощо https://www.npu.gov.ua/news/stoprussia/vorog-v-chergovij-raz-obstrilyav-nikopolskij-rajon-policziya-fiksuje-zlochini-rf-proti-mirnogo-naselennya/ (фото).

Нікополь знаходиться в 15 км від Запорізької АЕС. Звідти російські війська майже щодня обстрілюють фактично беззахисне місто, адже ЗСУ не може відкривати вогонь у відповідь. Дивіться сюжет Ukrainian Witness про те, як живе Нікополь, в якому залишилось менше половини населення зі 100 тисяч https://youtu.be/J8ZSB9oJgMY (відео).

Війська рф 37 разів обстріляли Донеччину. Усі снаряди поцілили в житловий сектор і на територію коксохімічного заводу. Росіяни вбили та поранили мирних громадян. Ворожим вогнем було охоплено 20 населених пунктів https://www.npu.gov.ua/news/stoprussia/vijska-rf-37-raziv-obstrilyali-donechchinu-policziya-dokumentuje-naslidki/ (фото).

У Мар’їнці поліцейське авто під час евакуації п’ятьох пенсіонерів потрапило під обстріл. Попри поранення, перебиті ноги і кровотечу поліцейські Олександр Гаріпп і Рустам Лукомський, стікаючи кров’ю, евакуювали людей у безпечне місце https://youtu.be/bkCUEofejj0 (відео).

Окупанти обстріляли кілька районів Харкова. Знищені або пошкоджені навчальний заклад, адмінбудівлі, автівки. З «Ураганів» обстріляли також Золочів та Баранівку. Загинула 50-річна жінка, поранено хлопця 13 років, 83-річну бабусю та чоловіка 28 років. Зруйновано два житлових будинки https://www.npu.gov.ua/news/stoprussia/slidchi-fiksuyut-naslidki-raketnix-obstriliv-zhitlovix-rajoniv-xarkova/ (фото).

Російські війська обстріляли чотири громади на Сумщині та одну на Чернігівщині. Зафіксовано більше 200 прильотів https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3548966-blizko-200-prilotiv-rosiani-bili-z-gradiv-po-prikordonnu-sumsini-ta-cernigivsini.html.

«Не зізнаються ніх*я. Щоб соромно не було. – Ну так. Там же небо під замком. Тут «на» – прильот. Хвалене ППО не спрацювало вкотре. Ну так, це ж уяви, ще й в Криму, бл*ть, це ж паніка там буде. – Так, може, ще по мосту в*буть». Послухайте перехоплення двох загарбників, які говорять про свою нелегку загарбницьку службу, брехню на російському ТБ та бавовну у Криму https://youtu.be/-lWptRBJRUo (аудіо).

Росіяни втратили у війні з Україною вже щонайменше 233 літаки та 193 гвинтокрили, ЗСУ знищили десятки російських пілотів. З цим і хочу привітати русню в день ВКС росії. Ну як, святкується? Горіть у пеклі! https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1557989343351803905 (фото).

В Омську обвалився п’ятиповерховий будинок, в якому жив окупант, який зараз топче нашу землю. Послухайте і подивіться https://twitter.com/den_kazansky/status/1558073565039190022 (відео).

В окупованій Макіївці детонує БК https://twitter.com/SputnikATONews/status/1558064644266369024 (відео).

Подивіться на яскраве пробудження окупанта у лісі https://twitter.com/Shtirlitz53/status/1558045984344637440 (відео).

P.S. Хочу закінчити дайджест повідомленням від нашого кримчанина: «Найбільше дратує, що місцева вата, яка у 2014 році референдила і з колорадками бігала, має ВСІ українські документи і вже радісно звалила в розвинені країни під личиною біженців. А деякі патріоти, які вважають Крим Україною, жили мрією про визволення і робили і роблять для цього все можливе в міру своєї безстрашності і сил, змушені метатися по консульствах України за кордоном, платити гроші адвокатам, юристам, чути, що вони зрадники, недоукраїнці, і взагалі, до них поки що справи немає». Це реальні історії, коли наша молодь, яка має на руках тільки українське свідоцтво про народження, виїжджає з Криму, щоб через треті країни потрапити на материкову частину України, але не може цього зробити: винаймає на останні кошти дешевий готель у Туреччині та намагається через правозахисні організації отримати консультацію чи допомогу. І все марно. Дороги назад до Криму вже немає, бо тут чекає ФСБ через допомогу Україні чи відверті публікації в соцмережах… Багато кримчан стали заручниками війни, і поки ніякого вирішення немає», - пише КРИМський бандерівець.

Фото з відкритих джерел



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.