Харків: кандидати розташували свої громадські приймальні на одному поверсі з ОВК

v1

 
Як переконались спостерігачі ОПОРИ, висуванці та парторганізації в округах Харкова та області для облаштування своїх громадських приймалень уподобали різні приміщення, починаючи від сусідства з ОВК, закінчуючи локаціями в будівлях райдержадміністрацій, «Жилкомсервісу», дитячих садках, будинках культури.


Діючі народні депутати Валерій Писаренко та Ірина Бережна мають громадські приймальні поряд з окружними виборчими комісіями у 168 та 169 округах відповідно в адміністраціях районів Харківської міськради. Так, кабінет для прийому громадян народним обранцем Валерієм Писаренком (кандидат від Партії регіонів по ВО № 168) знаходиться під номером 106, а окружної комісії – 113 в будівлі адміністрації Дзержинського району. А от Ірина Бережна (висуванець-регіонал по 169 округу) в якості нардепа приймає в сусідньому з приміщенням ОВК кабінеті в адміністрації Київського району.

У подібних ситуаціях українське законодавство не забороняє організовувати громадські приймальні народних депутатів. Навпаки, Закон України «Про статус народного депутата України» говорить про гарантії з боку місцевих органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування в наданні народному обранцю окремого технічно обладнаного службового приміщення (ч. 5 ст. 28). Та в даному випадку Валерій Писаренко та Ірина Бережна одночасно є діючими народними депутатами та кандидатами в одномандатних округах. Тобто, маючи представництво в органах місцевого самоврядування, вони як висуванці мають перевагу перед своїми опонентами, а це протирічить міжнародним стандартам виборчого процесу.

До того ж, такі дії порушують частину 4 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», що забороняє розміщувати агітаційні матеріали та політичну рекламу на будинках і в приміщеннях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

Протягом моніторингу виборчої кампанії спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували ще декілька випадків неправомірного розміщення громадських приймалень кандидатів та партійних осередків в заборонених виборчим законом місцях. Так, в будівлі дитячого садку № 337 розташовується Комінтернівська районна організація Партії регіонів. Сам вхід до партійного осередку знаходиться на задньому дворі, де його вирізняє з-поміж інших партійний стяг на фасаді комунального закладу.

Ще одним популярним місцем розміщення громадських приймалень – є КП «Жилкомсервіс». Так, у кабінеті 13-ї дільниці підприємства з вивіскою «Окружна громадська приймальня кандидатів у народні депутати від Партії регіонів по 169 виборчому округу» громадян приймає висуванець у цьому окрузі - Ірина Бережна.

У кімнатах районного будинку культури Краснограда знаходиться громадська приймальня мажоритарника від ПР по ВО № 179 Анатолія Гіршфельда. А Краскоградський районний осередок Партії регіонів поділяє будівлю з Центральною районною бібліотекою та Красноградською міжрайонною державною фінансовою інспекцією.

Громадська приймальня кандидата-мажоритарника від ПР по 178 ВО Дмитра Добкіна та Балаклійська районна організація Партії регіонів знаходяться в одному приміщенні з Балаклійським райвідділом статистики Харківського облуправління статистики. Їх кабінети знаходяться на першому поверсі навпроти один одного, повідомляє прес-служба ГМ ОПОРА.

v2

v3



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.