«УДАР»: Треба зупинити дискредитацію виборів у країні

udar vasilkov

 
На місцевих виборах завданням «УДАРу» було не лише підтримати кандидатів від опозиції, але й зробити усе можливе для протидії фальсифікаціям і забезпечення чесного голосування. Про це заявив народний депутат від фракції «УДАР» Валентин Наливайченко на брифінгу у Верховній Раді, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Ми документували усі порушення, передавали матеріали за фактом кожного зловживання до правоохоронних органів. І ми будемо добиватися покарання всіх винних в організації та здійсненні фальсифікацій. Ми хочемо зупинити дискредитацію виборів і сподіваємося на підтримку колег по опозиції, позафракційних депутатів і всіх тих, хто розуміє, що виборчу систему потрібно змінювати», - наголосив Наливайченко.

Народний депутат від «УДАРу» Павло Різаненко зазначив, що на дільницях Василькова було викрадено близько 500 виборчих бюлетенів. Він також відзначив, що фальсифікатори стають все більш винахідливими, і виявити порушення стає все складніше. «Вже о 10 годині ранку надійшла перша інформація про порушення  - «каруселі». І це було не так, як раніше, коли підвозили людей на автобусах , тепер це були звичайні автомобілі по три-чотири людини всередині, які намагалися проголосувати, не маючи права голосу», - зазначив Різаненко.

Народний депутат від «УДАРу» Валерій Карпунцов відзначив, що фальсифікації на виборах у Василькові, зафіксовані, зокрема, ударівцями, - це яскравий приклад застосування адміністративного ресурсу. «Тотальний контроль влади над територіальними і дільничними комісіями давав можливість її представникам здійснювати фальсифікації. І коли сьогодні Президент пропонує звільнити голову ЦВК – це ще одне свідчення бажання тотально контролювати Центральну виборчу комісію», - наголосив Карпунцов.

Депутат зазначив, що чинний склад ЦВК, коли 8 членів представляють владу, а 7 - опозиційні сили, водночас голова ЦВК – представник демократичних сил, - це певний компроміс. «І якщо зараз голова ЦВК, який користується професійною і моральною довірою, буде змінений на кандидатуру Президента без врахування думок опозиційних фракцій, це буде 9:6 на користь влади. Ми вже бачили, як ЦВК, зловживаючи своїм правом, не визнала на 5 округах перемогу опозиційних кандидатів на парламентських виборах, тому можемо уявити, що відбуватиметься, якщо абсолютна більшість членів ЦВК буде від Партії регіонів», - підкреслив Валерій Карпунцов. 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.