​У Facebook визнали прослушку розмов користувачів за допомогою сторонніх комапній

Концерн Facebook користувався послугами сторонніх компаній для розшифровки аудіоповідомлень своїх користувачів. Цей факт представники найбільшої в світі соцмережі визнали в заяві, витяги з якого оприлюднило інформагентство Bloomberg пізно ввечері у вівторок, 13 серпня, повідомляє Deutsche Welle.


За словами представників Facebook, прослушка і запис розмов користувачів проводилася тільки за згодою останніх та більше не практикується в соцмережі. «Як і компанії Google і Apple, ми припинили аналізувати аудіозаписи розмов користувачів більше тижня тому», - йдеться в офіційній заяві компанії. Згідно з документом, за допомогою розшифровки анонімних аудіоповідомлень з чату служби Messenger компанія перевіряла ефективність роботи своєї програми-робота.

Метою збору інформації при цьому було підвищення відповідності рекламних оголошень та інформаційних пропозицій потребам користувачів.

У той же час співробітники компаній, які займалися розшифровкою голосових повідомлень, заявили агентству Bloomberg, що їм не повідомлялося ні походження записів, ні мети, для якої вони розшифровували. Часом це були розмови особистого характеру з вульгарною лексикою, йдеться в повідомленні. При цьому Facebook не повідомляв своїх користувачів про те, що записи їхніх розмов можуть потрапити в руки третіх осіб.

У квітні 2018 року голова Facebook Марк Цукерберг назвав звинувачення в тому, що компанія прослуховує розмови користувачів, «теорією змови». «Цим ми не займаємося», - заявив тоді Цукерберг.

У кінці липня 2019 концерн Facebook був оштрафований в США відомством із захисту прав споживачів на п'ять мільярдів доларів за порушення приписів щодо захисту особистих даних.

Марк Цукерберг. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.