Італійський суд готує Сильвіо Берлусконі нове покарання

noviy srok

 
Одним днем може обмежитися чергове судове засідання, на якому має бути визначений термін заборони на керівну діяльність для екс-прем'єра Сильвіо Берлусконі.


Йдеться про перегляд частини вироку за звинуваченням Берлусконі у фінансовому шахрайстві. 1 серпня його остаточно підтвердив касаційний суд - вища судова інстанція в Італії. Тоді було вказано, що попередня заборона на п'ять років повинна бути переглянута у бік зменшення.

Винесені політику звинувачення припускають відлучення від керівних постів терміном від року до трьох років. Очікується, що сторона звинувачення вимагатиме призначення верхньої планки, а адвокати домагатися мінімального терміну. При цьому повністю скасувати заборону неможливо, оскільки сам вирок після рішення касаційного суду не має зворотної сили.

Новий призначений термін, яким би він не був, пізніше може стати предметом оскарження з боку Берлусконі чи обвинувачення у касаційному суді і набере чинності тільки після рішення вищої інстанції. Таким чином, на думку юристів, весь цей процес займе ще як мінімум кілька місяців. Але коли вирок набуде чинності, Сільвіо Берлусконі більше не зможе брати участь у виборах в якості кандидата.

Паралельно у верхній палаті парламенту розглядається питання про виключення з парламентаріїв екс-прем'єра у зв'язку з остаточним вироком за фінансове шахрайство. У даному випадку мова йде не про заборону на керівну посаду, а про закон, згідно з яким балотуватися не мають право засуджені на терміни більше двох років. А вирок Берлусконі за шахрайство його компанії "Медіасет" і приховування податків на суму 7 млн євро склав чотири роки. Формально термін його відбування був скорочений до року, оскільки на 77-річного Берлусконі за віком поширюється закон, згідно з яким літніх людей за нетяжкі злочини не саджають до в'язниці.

Тиждень тому його адвокати подали до суду прохання про відбування покарання під опікою соціальних служб. Рішення про те, на які суспільно-корисні роботи буде направлений патріарх італійської політики, суд прийме не раніше весни наступного року, повідомляє ІТАР-ТАСС.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.