У Сирії приступили до знищення хімічної зброї

siriya likvidatsiya

 
Експерти ООН і Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) в неділю, 6 жовтня, приступили до знищення хімічної зброї в Сирії. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на джерело в ОЗХЗ.


За даними агентства, експерти висунулися до полігону, на якому проводитиметься утилізація сирійського хімічного арсеналу. Для його ліквідації буде використовуватися важка техніка. Як пояснило джерело агентства, з її допомогою будуть чавити боєголовки і авіаційні бомби, а також пересувні та стаціонарні пристрої для їх наповнення отруйними речовинами.

Раніше експерти заявляли, що крім важкої техніки при знищенні хімічної зброї будуть використовуватися вибухові речовини. Крім того, вони розраховували привести частину обладнання для виробництва отруйних речовин в непридатність, заливши його бетоном.

Група експертів ООН та ОЗХЗ прибула до Дамаску 1 жовтня. У їх завдання входить інвентаризація сирійської хімічної зброї та її знищення відповідно до резолюції Ради безпеки ООН.

На першому етапі знищуватися будуть не самі отруйні речовини, а обладнання, за допомогою якого воно виробляється і застосовується. Цей етап триватиме до листопада. Тільки після цього частина наявної у Сирії хімічної зброї вивезуть з країни і ліквідують за кордоном, а решту запасів знищать на місці зберігання під контролем експертів.

Резолюцію про знищення всіх наявних у Сирії запасів хімічної зброї Радбез ООН прийняв наприкінці вересня. Її ініціаторами стали Росія і США. Прийняття резолюції дозволило скасувати намічену американцями військову операцію проти режиму Башара Асада, приводом для якої стало застосування під Дамаском зарину. США вважають відповідальним за те, що трапилося, офіційну владу країни, в той час як Дамаск називає інцидент провокацією з боку опозиції.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.