У Ємені ледь не викрали німецького посла, загинув охоронець

nem posol

 
У Ємені невідомі 6 жовтня спробували викрасти посла Німеччини Каролу Мюллер-Хольткемпер. Як повідомляє Der Spiegel, в результаті інциденту загинув її охоронець.


Напад на посла відбулося біля магазину неподалік від будівлі дипломатичного представництва ФРН в Сані. Викрадачі спробували затягнути її в машину, проте Мюллер-Хольткемпер зуміла вирватися і втекти. У той же час охоронця, який спробував їм перешкодити, зловмисники застрелили. Як уточнює Agence France-Presse, нападникам вдалося втекти.

Більш детальну інформацію про подію місцева поліція не повідомляє. У міністерстві закордонних справ Німеччини прокоментувати ситуацію поки не змогли, пославшись на необхідність попередньо встановити всі обставини інциденту. У повідомленні наголошується, що Мюллер-Хольткемпер приступила до виконання обов'язків лише кілька днів тому.

Раніше німецьке міністерство закордонних справ порекомендувало громадянам країни утриматися від поїздок до Ємену у зв'язку з підвищеним рівнем терористичної загрози в цій країні. Більше того, Німеччина була в числі країн, що на два тижні закрили влітку свої диппредставництва в Ємені через високий ризик терактів.

Причиною занепокоєння дипломатів тоді стала заява Інтерполу про втечу з в'язниць в Іраку, Лівії та Пакистані декількох сотень терористів, пов'язаних з «Аль-Каїдою ». За даними американських спецслужб, єменське відділення терористичної організації є найактивнішим з усіх і регулярно влаштовує в країні великі теракти. Найбільшим з них за останній час стала серія нападів на військових, в результаті якої 20 вересня загинули близько 50 осіб.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.