США: Якщо режим януковича застосує силу проти мітингувальників – будуть санкції

nuland yanukovich

 

Заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд заявила про можливе запровадження санкцій, якщо режим януковича знову застосує силу проти мирних протестувальників на Майдані у Києві. Про це повідомляє прес-служба ВО «Батьлівшина», передають «Конфлікти і закони».


«Застосування сили та репресій державними силами безпеки та їх підрозділами змусило нас чітко заявити Уряду України публічно та під час наших зустрічей, що ми будемо розглядати широке коле заходів, які ми можемо застосувати, якщо влада України застосує або заохочуватиме насильство проти власних громадян», - сказала вона, виступаючи на засіданні Комітету у закордонних справах Сенату США, яке присвячене Україні.

«Якщо уряд януковича знову застосовуватиме силу, то Сенат не чекатиме на Державний департамент. Ми діятимемо законодавчо. Мають бути розглянуті усі санкції, включаючи заборону на в'їзд», - сказав Головуючий на засіданні Сенатор Роберт Менендес.

«Ми розглядаємо таку можливість», - відповіла йому Вікторія Нуланд.

Вона закликала українську владу розслідувати факти застосування насильства проти мирних мітингувальників, побиття Юрія Луценка, Тетяни Чорновол і репресії проти багатьох активістів Майдану, а також притягнути винних до відповідальності.

Вікторія Нуланд висловила підтримку США мирним протестувальникам та закликала знайти вихід із кризи політичним, демократичним і, перш за все, мирним шляхом.

«Протест, який почався з вимоги європейського майбутнього, переріс у протест за право на людську гідність та справедливість, чесний та підзвітний уряд, політичну та економічну незалежність України», - сказала вона.

«Чому це цікавить США? Тому що ці самі принципи і цінності є основоположними для всіх вільних демократій, і США підтримують їх у кожній країні на планеті», - підкреслила Нуланд.

У свою чергу заступник керівника Бюро з питань демократії, прав людини та праці Державного департаменту США Томас Мелія заявив, що «США солідарні з народом України у його боротьбі за фундаментальні права людини та більш підзвітний уряд» та закликав «уряд та президента України слухати український народ, Євромайдан та працювати задля побудови демократичної і заможної України».

«Демократична, суверенна і європейська країна - це те, чого прагнуть українці, і те, чого вони заслуговують», - зазначив американський політолог і колишній радник президента США з національної безпеки Збігнєв Бжезінський.

«Якщо янукович спробує знову застосувати силу проти українців, він дуже швидко відчує, що відкусив більше, ніж від здатний прожувати», - сказав він.

«Мова про країну, яка хоче до Європи. Росіяни відключають газ, підтримують корупцію... Син президента України пройшов шлях від дантиста до мільярдера», - наголосив сенатор Джон Маккейн.

«Питання у тому, чи ми підтримаємо українців у їх боротьбі за себе. Ми не маємо казати, українці вирішать, самі розберуться, бо вони вже благають нас про допомогу», - сказав він.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.